FRA

Seniora nätverkstekniker inom datakommunikation

Rekryterare
Plats
Stockholm
Annonserat
den 11 oktober 2016
Stängs
den 23 oktober 2016
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

FRA är en civil myndighet under Försvarsdepartementets ansvarsområde med ca 700 anställda. Genom underrättelseverksamheten, där signalspaning bedrivs, ger FRA stöd till regeringens utrikes-, säkerhets- och försvarspolitik på kort och lång sikt. Vi verkar också för ökad informationssäkerhet i samhällsviktig statlig verksamhet.

Vi erbjuder intressanta arbetsuppgifter med goda möjligheter till egen utveckling och vi är övertygade om att en blandning av kvinnor och män i alla åldrar med olika bakgrund skapar en dynamisk och kreativ arbetsmiljö.

Vill du göra samhällsnytta och bidra till Sveriges oberoende i världen? FRA söker nu två kvalitetsmedvetna och drivande problemlösare för arbete med design och utveckling av nätverk. Är du en av dem vi söker kan vi erbjuda ett varierande arbete i en utmanande komplex IT-miljö. På FRA arbetar vi med unika uppgifter – för Sveriges säkerhet och integritet.

 

Ditt uppdrag

I din roll som nätverkstekniker arbetar du med design, utveckling och driftsättning av nätverk samt närliggande infrastrukturer. Oftast när det gäller utveckling ingår du som en resurs i våra projekt. Design och driftsättning av IP-telefoni utgör också en del av arbetet, liksom konfiguration av routrar, switchar, brandväggar och krypton.

Du arbetar i nära samarbete med dina kollegor i teamet och tillsammans strävar ni efter att bygga nät enligt en enhetlig arkitektur. Vidare har du många kontakter med beställare, användare och uppdragsledare internt inom FRA. Vi har en stark sekretess och det är viktigt att du är bekväm med att hantera det. Resor, både inom och utom landet, kan förekomma.

Du kan

Vi söker dig som har en IT-inriktad akademisk utbildning med tyngdpunkt på datakommunikation alternativt förvärvat motsvarande kunskap genom arbetslivserfarenhet. Du har arbetat med liknade uppgifter i minst tre år och har gedigen kunskap om routrar, switchar och brandväggar.

Kunskap om design av nätverk, säkerhetslösningar och IP telefoni ingår i din kunskapsbank och har du dessutom kunskap om Linux eller annan Unixdialekt är det meriterande. Då ditt arbete ibland kan innebära att du behöver ta dig till FRAs stationer ute i landet är det önskvärt att du har körkort. Du skriver och kommunicerar obehindrat på både svenska och engelska.

Du är

Vi lägger mycket stor vikt vid dina personliga egenskaper och söker dig som har gediget intresse för teknik och problemlösning. Du är ansvarstagande och strukturerad samt är väl medveten om mål och kvalitetsstandard i det du levererar. Med hjälp av din expertis, analytiska förmåga och kreativitet kommer du ofta med idéer på nya sätt att angripa olika problem.

Du tar initiativ till att omsätta nya idéer till aktiviteter för att nå resultat. Samtidigt kräver rollen att du är flexibel och har lätt för att anpassa dig till ändrade omständigheter, med uthållighet arbetar du på till projekt är avslutade. Då arbetet innebär många kontakter krävs även att du har en god samarbetsförmåga, lätt för att skapa och underhålla relationer och en serviceinriktad läggning.

Om FRA

FRA är en civil myndighet under Försvarsdepartementets ansvarsområde med ca 700 anställda. Genom underrättelseverksamheten, där signalspaning bedrivs, ger FRA stöd till regeringens utrikes-, säkerhets- och försvarspolitik på kort och lång sikt. Vi verkar också för ökad informationssäkerhet i samhällsviktig statlig verksamhet.

Som nätverkstekniker hör du till vår tekniska avdelning. Avdelningen har till uppgift att förse FRA med de tekniska system som behövs för verksamheten. Avdelningen utvecklar, anskaffar och driftsätter nya system samt sköter drift och underhåll av befintliga system.

Mer information

Arbetsplatsen är belägen i närheten av Drottningholm, ca 10 min med buss från Brommaplan. Svenskt medborgarskap är ett krav då anställning vid FRA innebär placering i säkerhetsklass. Ett krav för att få anställning är godkänd säkerhetsprövning med registerkontroll. Säkerhetsprövningen kommer att genomföras i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen. För mer information är du välkommen att kontakta Christina Svensson på telefon 08-471 46 00. Fackliga företrädare nås på samma nummer.

Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanbeder vi oss att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Ansökan sker via www.fra.se senast 2016-10-23.