Systemtekniker med inriktning Microsoft Active-Directory

Rekryterare
Plats
Stockholm
Annonserat
den 13 oktober 2016
Stängs
den 13 november 2016
Ref:
RA 2016/09941
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Arbetsplatsbeskrivning

Riksarkivet är en av Sveriges stora kulturmyndigheter, med uppgift att vara statlig förvaltningsmyndighet för arkivfrågor. Hos Riksarkivet bevaras och tillhandahålls framför allt statliga arkivhandlingar från medeltiden till i dag, men också handlingar från enskilda personer och organisationer. Riksarkivet har ett särskilt ansvar för den statliga arkivverksamheten och för arkivvården i Sverige. I uppdraget ingår tillsyn över de statliga myndigheternas arkivhantering. Genom att utveckla förvaltningsgemensamma specifikationer för den offentliga förvaltningen skapar Riksarkivet förutsättningar för att digitala handlingar ska bevaras för framtiden.


Arbetsbeskrivning

Riksarkivet söker en systemtekniker med god kompetens inom främst Microsoft Active Directory men även tillhörande tjänster till sektionen för IT-drift. Din uppgift är att arbeta med den dagliga driften av vår Windowsmiljö. I tjänsten ingår också att gå beredskap var sjätte vecka. Sektionen ansvarar för support, beredskapstjänst, datakommunikation, serverdrift, applikationsdrift, databasdrift, lagringslösningar och backup. Sektionen ansvarar även för myndighetens upphandling av IT-system och IT-utrustning.

Sektionen tillsammans med sektionen ”Samordning- och Utveckling” utgör Riksarkivets IT-avdelning som består av ca 15 medarbetare. Att avdelningen har en egen enhet för utveckling och att beslutsvägarna är korta ger dig som medarbetare i gruppen god möjlighet att påverka IT-miljön. Tjänsten är placerad i Marieberg, Stockholm.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har:

  • Erfarenhet inom drift av större komplexa system baserade på Microsofts produkter.
  • Dokumenterad IT-utbildning, alternativt har förvärvat motsvarande kunskaper genom arbetslivserfarenhet.
  • Goda kunskaper om Group Policy (GPO)
  • Goda kunskaper om Public Key Infrastucture (PKI).
  • Goda kunskaper om Microsoft PowerShell.
  • God skriftlig och muntlig förmåga i svenska och engelska
  • Ett stort fokus på IT-säkerhet

Det är meriterande om du har:

  • Erfarenhet inom arbetsområdet virtualisering

Som person är du flexibel i din roll och agerar professionellt i pressade situationer. Du trivs bäst i roller där du har många kontaktytor och många aktiviteter på gång samtidigt. Du har ett coachande förhållningssätt och en bra förmåga att skapa goda relationer.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Tillträde enligt överenskommelse.

Ansökan

Ansök senast: 2016-11-13

Referensnummer: RA 2016/09941

Kontakt

Robert Pettersson IT-driftchef
010-476 71 00

Fackliga företrädare

Maud Almström Blom SACO
010-476 71 05

Anna Forslund ST
010-476 80 77

Övrigt

Du måste vara svensk medborgare eftersom tjänsten är placerad i säkerhetsklass. Vi kommer därför att göra en säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (1996:627).

Riksarkivet tillämpar 6 månaders provanställning och individuell lönesättning

Inför rekryteringsarbetet har Riksarkivet tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.