Utvecklingsansvarig webbprojektledare för unionen.se

Rekryterare
Plats
Sundbyberg, Stockholm
Annonserat
den 13 oktober 2016
Stängs
den 24 oktober 2016
Ref:
A614702
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Vill du få kraft att göra skillnad?

Unionen är Sveriges största fackförbund på den privata arbetsmarknaden och landets största tjänstemannaförbund. Vår vision är att skapa trygghet, framgång och glädje i arbetslivet. Vi har inflytande, ansvar och ambition för mer än bara oss själva, och mod att driva frågor som påverkar hela samhället. Varje dag hjälper vi flest människor i det privata arbetslivet att få det bättre på arbetsplatsen. Därför har vi erfarenhet och bredd som ingen annan har, och vi behöver dig som vill göra oss ännu bättre.

Nu söker vi en utvecklingsansvarig för unionen.se till vår Kommunikationsenhet. Vi tror att du är en kommunikativ, erfaren webbprojektledare med fokus på att se nya digitala möjligheter för att möta behoven som Unionens mer än 600 000 medlemmar har idag. Tjänsten finns på förbundskontoret.

Arbetsuppgifter

Unionen har ett starkt fokus på användarnytta och arbetar medvetet för en hög nöjdhet hos besökarna. Du ser det som en utmaning att vässa resultaten ytterligare. Du ansvarar för utveckling och teknisk förvaltning av unionen.se. Tillsammans med innehållsansvarig planerar du arbetet, som du sedan leder.

Kvalifikationer

Du gillar utmaningar och ser potential i att harmoniera webbkanalen med andra digitala kanaler. Då tjänsten innebär mycket kontakter i organisationen ser vi gärna att du har en hög social förmåga i att möta och leda andra mot ett gemensamt mål.

Du har i tidigare roller arbetat med långsiktigt hållbar webbutveckling. Du har därför en bredare erfarenhet och vana att leda större som mindre webbutvecklingsprojekt. Du är lika säker som kravställare mot externa leverantörer som mot den egna organisationen. Du har erfarenhet av effektstyrning eller liknande metodik med fokus på användarens nytta. Vi tror att du har flera års erfarenhet av jämförbar roll.

  • Du vet vad webbanalys innebär och är van vid verktyg som Analytics och Webmaster Tools.
  • Att arbeta med riktlinjer för tillgänglighet och andra standarder för webb är självklart för dig.
  • Vi ser gärna att är certifierad och erfaren som SCRUM-produktägare.
  • Det är en fördel om du är bekant med Drupal, som vi använder
  • Du har relevant utbildning på högskole- eller yrkeshögskolenivå, eller motsvarande.

Här på Unionen vill vi ha mångfald i alla avseenden och värdesätter olikheter i våra personalgrupper. Varmt välkommen att söka redan idag!

Tillträde: Tjänsten tillträds efter överenskommelse.

Kontaktpersoner

Tomas Lovén
Sektionschef
08 - 504 151 43
tomas.loven@unionen.se

Fackliga representanter

Tomas Selander
08 - 504 151 13
tomas.selander@unionen.se

Övrigt

Till september 2017 finns förbundskontoret i Sundbyberg pga ombyggnation. Ordinarie adress är Olof Palmes gata 17.

Vill du veta var vi finns?
Se arbetsplatsen på karta här.