Systemförvaltning Service Management till Stockholms läns sjukvårdsområde

Plats
Stockholm
Annonserat
den 13 oktober 2016
Stängs
den 13 november 2016
Ref:
SLSO-16-10120
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Verksamhetsstöd eHälsa och IT som består av ca hundra personer använder ett flertal interna stödsystem, ärendehanteringssystemet ServiceNow och egenutvecklade system för beställning/livscykelhantering mm. Ansvaret för utveckling och förvaltning av dessa ligger på Stödfunktionen, en liten enhet på fem personer.

Stockholms läns sjukvårdsområde (SLSO) är en förvaltning i Stockholms läns landsting som bedriver hälso- och sjukvård inom primärvård, psykiatri, geriatrik och habilitering. SLSO har ca 11 800 medarbetare på ca 600 arbetsplatser över hela länet. Vården har stöd i administrativa frågor av ett verksamhetsstöd som ligger under SLSO:s ledning. Vi sitter vid Medborgarplatsen på Södermalm men ska i slutet av året flytta till Torsplan i Vasastan. Läs mer om SLSO här www.slso.sll.se.

 

Arbetsuppgifter:

Inom enheten Internt Stöd söker vi nu en person som ska arbeta med att vidareutveckla och förvalta våra nya system för Service Management tillsammans med vår systerorganisation SLL IT. Det gäller framför allt systemet Service Now (byggd för molnet) via deras inbyggda Service Portal men det gäller också våra egenutvecklade interna stödsystem för beställning, livscykelhantering, debitering av tjänster och fler interna processer som är byggda med Microsofts utvecklingsverktyg.

Arbetet innebär att förstå och anpassa våra interna system till SLSO:s arbetsprocesser vilket innebär både att beställa förändringar från leverantörer men också att på egen hand utföra vissa mindre anpassningar i systemen. Vi arbetar enligt ITIL och PM3.

I rollen ingår:

  • Anpassa systemen så att de på ett optimalt sätt stödjer våra interna processer
  • Agera användarstöd och support till eHälsa och IT
  • Driva egna mindre projekt eller delta som projektmedlem
  • Att på egen hand eller tillsammans med andra genomföra mindre förstudier och behovsanalyser och delta i tester
  • Delta i och i vissa fall även leda förvaltningsmöten och möten med leverantörer

Kvalifikationer:

Relevant och dokumenterad eftergymnasial utbildning inom t ex Datavetenskap, Systemvetenskap eller motsvarande. Praktisk erfarenhet av programmering i något objektorienterat språk.

Du är en duktig skribent och kommunikatör och du kan konsten att förmedla budskap till olika målgrupper.

Det är meriterande om du har dokumenterad kompetens inom ITIL, projektledningssystem och förvaltningsmodeller liksom erfarenhet av att utveckla och förvalta IT-system.

Personliga egenskaper:

Som person är du serviceinriktad och har en god social kompetens, gillar att jobba i team men är ändå självgående. Du är prestigelös samtidigt som du har ett driv och engagemang i det du gör. Att vara pedagogisk och att hjälpa andra i din omgivning att lyfta sin kompetens ser du som naturligt.

För att lyckas i din roll behöver du också ha en väl utvecklad analytisk förmåga till att både bryta ner problem men också att se samband. Du är bra på att producera skriftlig dokumentation samt på muntlig presentation.

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Information om tjänsten lämnas av:

Enhetschef Åsa Tibbing
Tel: 08-123 360 11
E-post: Åsa Tibbing

Fackliga företrädare:

Vision Solveig Persson
Tel: 08-123 572 22

Sista ansökningsdatum: 2016-11-13, refnr SLSO-16-10120.

Tillträde efter överenskommelse.

Ansökningar per brev eller e-post beaktas inte.