Vårdförbundet söker en IT-chef

Rekryterare
Plats
Stockholm
Annonserat
den 13 oktober 2016
Stängs
den 6 november 2016
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

I Vårdförbundet samlas fyra livsviktiga yrken. Tillsammans är Vårdförbundet 114 000 medlemmar som arbetar för en personcentrerad vård, ett hållbart yrkesliv, högre löner och bättre karriärmöjligheter. Medlemmar är sjuksköterskor, barnmorskor, biomedicinska analytiker och röntgensjuksköterskor.


Ditt uppdrag

Du ansvarar för utveckling, förvaltning, drift, support och har en rådgivande roll till verksamheten. Du kommer att leda ett förändringsarbete i nära dialog och samarbete med verksamhet och medarbetare för att IT ska får en sammanhållen organisation och styrning. IT-chefen leder och utvecklar arbetet i IT-gruppen som idag består av 7 medarbetare och ett flertal konsulter som tillsammans arbetar med infrastruktur, drift, hårdvara, support/helpdesk och telefoni. Du ansvarar för medarbetare, budget, verksamhetsplanering och verksamhetsuppföljning. Du ingår i förbundets chefsgrupp och IT-styrgrupp. Du rapporterar till administrativ chef.

Som IT-chef har du överblick och håller ihop IT-utvecklingen. Du arbetar med både människor och teknik. I huvudsak en utveckling där förbundet i all sin kommunikation har medlem som främsta målgrupp.

Vi vill att du har:

  • Relevant akademisk utbildning.
  • Minst 7 års relevant arbetslivserfarenhet som chef, projektledare eller med operativt IT-arbete och gärna en kombination av dessa.
  • Erfarenhet av ansvar för budget, verksamhetsplanering och verksamhetsuppföljning.

Det är meriterande om du har:

  • Tidigare erfarenhet av att genomföra förändring och att strukturera den tekniska infrastrukturen och medarbetares ansvar.
  • Erfarenhet från ideell sektor, idéburen medlemsorganisation, fackförbund eller motsvarande.

Ditt ledarskap präglas av mod. Du är inspirerande, uppmuntrar dina medarbetare och är nyfiken på andras åsikter och erfarenheter. Du tror att tydlighet i en organisation skapas genom ständig dialog och samarbete.

Du är en stabil, lugn person med ett tydligt kommunikativt ledarskap. Mycket god förmåga att samarbeta och prioritera vid hög arbetsbelastning behövs. Som person är du lösningsinriktad, prestigelös och med ett intresse och förståelse för verksamhetsbehov. Du har vilja och förmåga att både driva strategiska frågeställningar och lösa handfasta konkreta problem. Vi tror att du motiveras av att arbeta med förändring och utveckling.

Vi är olika, och vi tycker att olikheter är bra för att få varierade inspel och synsätt på våra frågor. Vi söker därför medarbetare med varierade bakgrunder, erfarenheter, kunskaper och personligheter för att få mesta möjliga mångfald till verksamheten.

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med placering på Vårdförbundets centrala kansli i Stockholm. Vissa inrikesresor förekommer i tjänsten.

För mer information kontakta administrativ chef Gunilla Kinnestrand, 08-14 77 11.

Fackliga företrädare på Vårdförbundet är Gun Lundström, Unionenklubben, 0920-24 42 83 och Anna Malm, Akademikerföreningen, 08-14 77 64.

Välkommen att skicka in din ansökan omgående då vi går igenom urvalet löpande. Sista ansökningsdag är den 6 november.