FRA

Nätverksanalytiker inom informationssäkerhet

Rekryterare
Plats
Stockholm
Annonserat
den 17 oktober 2016
Stängs
den 30 oktober 2016
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

FRA är en civil myndighet under Försvarsdepartementets ansvarsområde med ca 700 anställda. Genom underrättelseverksamheten, där signalspaning bedrivs, ger FRA stöd till regeringens utrikes-, säkerhets- och försvarspolitik på kort och lång sikt. Vi verkar också för ökad informationssäkerhet i samhällsviktig statlig verksamhet.

Vi erbjuder intressanta arbetsuppgifter med goda möjligheter till egen utveckling och vi är övertygade om att en blandning av kvinnor och män i alla åldrar med olika bakgrund skapar en dynamisk och kreativ arbetsmiljö.

Vill du göra samhällsnytta och bidra till Sveriges oberoende i världen? FRA söker nu en operativ och problemlösande analytiker med intresse för informationssäkerhet. För rätt person kan vi erbjuda ett varierande arbete i en utmanande miljö. På FRA arbetar vi med unika uppgifter – för Sveriges säkerhet och integritet.

 

Ditt uppdrag

Ditt uppdrag består i huvudsak av att genom analys av nätverkstrafik upptäcka, spåra och förhindra IT-angrepp riktade mot Sveriges mest skyddsvärda myndigheter och statligt ägda bolag. Genom uppdraget kommer du att bidra till att skydda samhällsviktig verksamhet och du kommer få spännande möjligheter att vara med och vidareutveckla framtidens cyberförmåga. Du kommer i det dagliga arbetet samarbeta med FRA:s underrättelseverksamhet på cyberområdet för att upptäcka de mest avancerade formerna av IT-angrepp mot våra uppdragsgivare.

Arbetet sker under stort eget ansvar och du får goda möjligheter att vidareutveckla och fördjupa dina kunskaper. Arbetets natur gör att vi omges av stark extern sekretess, varför det är viktigt att du är bekväm med att hantera den situationen. Resor både inom och utom landet kan förekomma lika så kontakter med andra myndigheter.

Du kan

Vi söker dig som har dig som har ett intresse för och kunskaper inom IT. Det är positivt om du har en akademisk examen med inriktning inom IT eller teknik, gärna med inriktning på informationssäkerhet. Vi välkomnar nyutexaminerade att söka. Men ett brinnande intresse och kunskaper inom IT är viktigare än en formell utbildning.

Har du erfarenhet av att analysera eller felsöka nätverkskommunikation, t.ex. genom arbete i en SOC eller IT-support, är det meriterande. Har du dessutom erfarenhet av Linux, verktyg som Wireshark och tcpdump och är insatt i hur exempelvis Snort fungerar är det en fördel.

Du är

Med ett strategiskt synsätt i kombination med din kunskap och analytiska förmåga tar du dig an problemställningar och fokuserar på dess långsiktiga konsekvenser. Du samarbetar gärna med andra och har lätt för att dela med dig av dina kunskaper. Du lägger tid, energi och engagemang på att lösa dina uppdrag samt har förmåga att göra rätt avvägningar i krävande situationer.

Arbetsuppgifterna ställer krav på uthållighet samt att du kan göra effektiva prioriteringar, men också att du har god förmåga att anpassa dig till ändrade omständigheter. Rätt person är förändringsbenägen, uppmärksam och lyhörd för att ku nna möta nya behov och krav från omgivningen. Verksamheten ställer stora krav på integritet och omdöme.

 

Om FRA

FRA är en civil myndighet under Försvarsdepartementets ansvarsområde med ca 700 anställda. Genom underrättelseverksamheten, där signalspaning bedrivs, ger FRA stöd till regeringens utrikes-, säkerhets- och försvarspolitik på kort och lång sikt. Vi verkar också för ökad informationssäkerhet i samhällsviktig statlig verksamhet.

Som i nätverksanalytiker inom informationssäkerhet hör du till Cyberavdelningen. Avdelningen ska bidra till att stärka skyddet mot kvalificerade IT-angrepp hos samhällsviktig verksamhet i Sverige. Vi erbjuder intressanta arbetsuppgifter med goda möjligheter till egen utveckling och vi är övertygade om att en blandning av kvinnor och män i alla åldrar med olika bakgrund skapar en dynamisk och kreativ arbetsmiljö.

Mer information

Arbetsplatsen är belägen i närheten av Drottningholm, ca 10 min med buss från Brommaplan. Svenskt medborgarskap är ett krav då anställning vid FRA innebär placering i säkerhetsklass. Ett krav för att få anställning är godkänd säkerhetsprövning med registerkontroll. Säkerhetsprövningen kommer att genomföras i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen. Vi tillämpar sex månaders provanställning.

För mer information är du välkommen att kontakta Johan Bergström Ring på telefon 08-471 46 00. Fackliga företrädare nås på samma nummer.

Ansökan sker via www.fra.se senast 2016-10-30.