Collectum söker en Senior Windowsarkitekt

Rekryterare
Plats
Stockholm
Annonserat
den 17 oktober 2016
Stängs
den 14 november 2016
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Collectum Collectum administrerar tjänstepensionen ITP för företag, försäkrade och försäkringsbolag. Vi är den oberoende knutpunkten för ITP, som genom kunskap och service ser till att premier och information på ett snabbt och enkelt sätt når rätt mottagare. Collectum förmedlar årligen 28 miljarder kronor i premier mellan 33 000 företag och ett tiotal försäkringsbolag. 2 miljoner personer omfattas av tjänstepensionen ITP. Mer om Collectum och vårt uppdrag hittar du på www.collectum.se.

 

Arbetsbeskrivning
I rollen som senior Windowsarkitekt ansvarar du för att applikationer/system/infrastruktur inom ditt ansvarsområde är korrekt, optimerat konfigurerat samt uppdaterade enligt respektive komponents livscykel. Du ansvarar också för att teknisk dokumentation och rutinbeskrivningar för produktions- och testmiljöer finns på plats och uppdateras kontinuerligt. Din tekniska expertis och ditt stöd till verksamheten för frågor inom dina områden är mycket viktiga. 

Du kommer att ingå i ett kompetent team med tekniker som arbetar i såväl Windows- som SAP-miljöer. Ditt ansvar kommer att vara inom förvaltning av Windows server/klient-operativsystemsplattformen, Active Directory (inkl. AD FS) och MS-SQL. Då Collectum hanterar personlig information är det av stor vikt att du har erfarenhet av hantering av personuppgifter. 

Utbildning och erfarenhet
Du har högskoleutbildning inom IT, alternativt motsvarande arbetslivserfarenhet som vi kan bedöma likvärdig. Du bör ha flera års erfarenhet av drift- och systemfrågor, praktisk erfarenhet av MS Active Directory, Windows server/klient och MS SQL. Det är meriterande om du även har praktisk erfarenhet av IT-säkerhet, nätverk och brandväggar. Erfarenheter och kunskaper inom området CobITs generella IT-kontroller är meriterande. Du behöver även ha praktisk erfarenhet av kravfångstarbete samt av att kommunicera med beställare, intressenter och användare av IT-stöd. Då Collectum har sin IT-drift outsourcad är det viktigt att du är van att jobba mot tredjepartsleverantörer.

Dokumenterad erfarenhet av implementation av tekniska lösningar och god förståelse för IT-infrastruktur inom teknikområdet är ett krav. Du förväntas ha förmåga att skapa dig förståelse för den verksamhet vi arbetar med och för de konsekvenser förändringar i IT-infrastrukturen kan ge. 
Det är viktigt att du är van att arbeta i medelstora eller större verksamhetskritiska produktionsmiljöer efter ITIL- processer och vi vill att du har erfarenhet av att samordna tekniska aktiviteter. Erfarenhet av att planera och dokumentera förändringar, nyetableringar samt avetableringar av infrastruktur och applikationer är så klart också meriterande.

Vi ser att du har praktisk arbetslivserfarenhet inom flertalet av följande områden: (ska anges i ansökan)

 • Microsoft Windows Server 2008 och senare
 • Microsoft Windows 7 och senare
 • Microsoft SQL 2000 och senare
 • Active Directory (inkl. AD FS)
 • Nät/infrastruktur
 • Identitetshantering
 • Scripthantering
 • VMware, SAN
 • Certifikatshantering WIN - domäner
 • Kunskap om backup och lagringslösningar
 • Ett gediget säkerhetstänk
 • Erfarenhet av molntjänster (private/public)
 • ITIL - erfarenhet 

Du behöver ha utmärkta kunskaper i svenska i tal och skrift. Som person är du serviceinriktad, har hög social kompetens och hög trovärdighet, är drivande, utåtriktad och ser möjligheter till effektivisering. Vi värdesätter initiativ- och samarbetsförmåga men även förmåga att arbeta självständigt. Engagemang och ansvarstagande är viktiga ledstjärnor för alla på Collectum. 

Vi erbjuder
Collectum är en mjuk organisation med god personalpolitik där man bryr sig om sina medarbetare och strävar efter balans i livet. På IT är kompetensnivån hög och som en del av den har man därför möjlighet till både utmaning och stimulans. Man får dessutom möjlighet att arbeta i ett härligt socialt och roligt gäng som tycker om att gå till jobbet. Vi sitter tillsammans i fina lokaler vid Slussen. 

Ansökan
I denna rekrytering samarbetar Collectum med Ogunsen Search & Selection. Har du frågor är du varmt välkommen att ringa Seniorkonsult Natalie Jacquet 073-421 79 86 eller researchkonsult Malin Söhr 073-421 79 84. Då urval och intervjuer sker löpande är du välkommen med din ansökan snarast. Ansök direkt på Ogunsens hemsida www.ogunsen.se. Gå in under flik uppdrag. Alla ansökningar och kontakter behandlas konfidentiellt.

Facklig representant för FTF är Malin Wallin, 08-508 98 211, och facklig representant för SACO är Anders Jonasson, 08-508 981 67.