Länsförsäkringar AB söker Projektledare inom digitalisering

Plats
Stockholms län
Annonserat
den 17 oktober 2016
Stängs
den 9 december 2016
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Det digitala mötet med kund står i centrum för Länsförsäkringars omfattande satsning inom digitalisering. Som ett led i att förstärka leveranskapaciteten inom den digitala satsningen söker vi nu Projektledare inom digitalisering till IT-avdelningen på Länsförsäkringar AB.

 

Om jobbet

Som Projektledare är ditt huvudsakliga ansvar att leda projekt och ta projektleveransansvar som syftar till att bistå verksamheten med IT-leveranser på ett affärsmässigt, kundorienterat och hållbart sätt. Rollen innebär att självständigt leda och genomföra projekt av framförallt teknisk karaktär men också förändringsprojekt inom vår digitala satsning. Du kommer att ha en nyckelroll när det gäller att säkerställa en fortsatt framgångsrik transformation vad gäller att möta kunden i det digitala kundmötet via inloggade tjänster, nya mobilappar etc.

Fokus kommer att ligga i att agera brygga mellan den kommersiella organisationen och IT-avdelningen när det gäller att formulera användar- och verksamhetskrav, medla mellan olika intressenter och därefter axla projektledaransvaret för att effektivt leda projekten i mål. Ansvaret omfattar även att leda och kommunicera med externa utvecklare och systemleverantörer i mer tekniska frågeställningar.

Vem är du?

För att vara framgångsrik i rollen bör du ha gedigen erfarenhet av projektledning inom IT med inriktning på digitalisering. Du har förmågan att leda projekt från idé- och effektanalys till införande och erfarenhet av att leda förändring och införande i verksamheten. Du är kommunikativ och har social fallenhet för att hantera många intressenter.

Vidare vill vi att du har:

  • erfarenhet av att hantera resurs- och aktivitetsstyrning, samt budget
  • erfarenhet inom förändringsledning
  • hög teknisk förståelse
  • erfarenhet av beställarroll
  • relevant högskole- eller universitetsutbildning, gärna inom IT-området och/eller ekonomi

Du mycket god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska och engelska.

Du som person är strukturerad, har god analytisk förmåga och en förståelse för komplexa flöden och beroendesamband. Du har stort fokus på problemlösning och har förmåga att kommunicera på ett pedagogiskt och tydligt sätt. Du bidrar och samarbetar väl med kollegor och samarbetspartners och är en lagspelare som är noggrann, ansvarstagande, prestigelös och initiativrik.

Några av våra framgångsfaktorer är att vi alltid utgår från kundens behov, är affärsmässiga och leveransorienterade. Vi lägger därför stor vikt vid att du är målinriktad, kundfokuserad och lösningsorienterad.

Vi erbjuder dig en unik arbetsgivare - våra kunder
Det gör att engagemang, tillit, professionalism och öppenhet är det som driver utveckling hos oss. I vår organisation leder återkoppling och uppföljning av dina prestationer affären framåt. Samma öppenhet som vårt starka varumärke står för strävar vi även efter internt. Mångfald värderas högt i vår verksamhet och vi lägger stort fokus på hälsa för att skapa balans mellan jobb och fritid.

Välkommen till en arbetsgivare som inte är som alla andra!

Ansökan
I denna rekrytering samarbetar Länsförsäkringar AB med Experis IT. Frågor om tjänsten besvaras av Anki Snis, rekryteringskonsult på Experis IT, 08-508 954 53, anki.snis@se.experis.com.
Du söker tjänsten genom att registrera ditt CV på www.experis.se och koppla mot tjänsten.
Vänligen skicka in din ansökan så snart som möjligt då urval sker löpande.

Länsförsäkringar - en unik arbetsgivare
Länsförsäkringar är inte ett företag, utan flera. Runt om i landet finns 23 självständiga och kundägda länsförsäkringsbolag som tillsammans äger Länsförsäkringar AB med dotterbolag. Välkommen till en bank- och försäkringsgrupp som inte är riktigt som alla andra.

Läs mer om Länsförsäkringar AB med dotterbolag
http://www.lansforsakringar.se/om-oss/om-lansforsakringsgruppen/lansforsakringar-ab/