Lösningsarkitekt till IT-enheten

Plats
Uppsala
Annonserat
den 18 oktober 2016
Stängs
den 13 november 2016
Ref:
2.4.1-2016-074932
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Läkemedelsverket är en myndighet under Socialdepartementet och vi verkar för att läkemedel och övriga produkter inom vårt ansvarsområde är säkra, effektiva och av god kvalitet. Läkemedelsverket ska vara en ledande kraft i samverkan för bättre hälsa genom att bidra till utvecklingen av folk- och djurhälsan, hälso- och sjukvården, den medicinska forskningen och industrin i Sverige och Europa.

Vi är en kunskapsintensiv myndighet som erbjuder dig intressanta arbetsuppgifter i en spännande och lärorik miljö. Vårt löfte till dig, varandra och alla våra intressenter är öppenhet, professionalism och proaktivitet. Vi vill ge dig goda förutsättningar för balans i livet och erbjuder friskvårdsbidrag samt möjlighet till friskvård på arbetstid. Vi tillämpar flextid och förmånliga villkor gällande semester och föräldrapenningtillägg.

 

Beskrivning av enhet/verksamhet
IT-enhetens uppgift är att stödja medarbetare och chefer i sitt arbete att uppfylla LV:s vision och mål. Enheten består av tre grupper: IT-drift & Support, IT-utveckling och IT-verksamhetsstöd. IT-verksamhetsstöd består av projektledare, förvaltningsledare IT, IT-arkitekter och utbildare. Vi söker nu en lösningsarkitekt till gruppen.

Arbetsuppgifter
Läkemedelsverket söker en lösningsarkitekt som ska arbeta med att definiera nya eller förändrade IT-systemlösningar inom ramen för projekt och förvaltningsuppdrag samt vägleda vid implementationen av systemlösningar. Som lösningsarkitekt ansvarar du för att identifiera arkitekturdrivande krav och arbeta med lösningar som har betydande arkitekturpåverkan. I arbetet ingår att tillsammans med mjukvaruarkitekter utvärdera och dokumentera alternativa lösningar och föreslå vägval utifrån en sammanvägning av flera olika perspektiv.

I rollen arbetar du också tillsammans med övriga arkitekter med att ta fram övergripande arkitekturprinciper, arkitektoniska riktlinjer, standarder och målbilder. Som lösningsarkitekt hos oss bidrar du också med kunskap och erfarenhet om hur man bäst utnyttjar och utvecklar de utvecklingsverktyg och plattformar vi använder för att säkerställa att utveckling sker med kvalitet och på ett effektivt sätt.

Utbildning och erfarenhet
Vi söker dig som verkat som lösningsarkitekt några år i en omfattande och komplex IT-miljö. Meriterande är också god erfarenhet av systemutveckling med java eller .net, Microsoft CRM, Documentum, systemintegrationer samt ärende- och dokumenthanteringssystem. Det är också viktigt att du förstår informations- och processmodeller. God övergripande förståelse för IT-infrastruktur är meriterande.

Då vi fokuserar på att bli mer agila är det meriterande om du har arbetat med lösningsarkitektur i en agil miljö samt har erfarenhet från arbete med att optimera utvecklingsverktyg och plattformar så att utveckling kan ske med kvalitet och på ett effektivt sätt.

Meriterande är också erfarenhet av förvaltningsmodellen Pm3 och projektarbete, gärna i en större organisation och inom offentlig sektor.
Du har relevant högskoleutbildning inom området eller motsvarande arbetslivserfarenhet. Du behöver ha goda kunskaper i svenska och engelska.

Personliga egenskaper
Vi söker dig som brinner för att ta fram den bästa lösningsarkitekturen för behoven! Du behöver vara genuint intresserad av de möjligheter som tekniken ger och sträva efter att förstå hur vi borde ta fram lösningar som inte bara löser dagens utan också morgondagens behov. Du är engagerad, resultatorienterad, systematisk, noggrann och säkerställer att viktig information kommer fram och dokumenteras. Du har naturligtvis en mycket god social förmåga, stor förmåga att samarbeta och kan anpassa dig till vad situationen kräver. Du är tydlig, är initiativtagande och ser till att saker och ting blir utförda. Vi värdesätter lyhördhet för verksamhetens behov samt en god relation med förvaltnings- och projektledning, projektmedarbetare, utvecklare, arkitekter och andra medarbetare inom IT-området.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Vi tillämpar 6 månaders provanställning. Intyg som styrker din ansökan tas med vid intervju.

Kontakt

Du är välkommen att kontakta Gruppchef Andreas Wiberg. Du kan även kontakta de fackliga företrädarna Maria Lüttgen, SACO och Pia Wictor, ST. Vi finns alla på telefon 018-17 46 00 eller nås genom e-post fornamn.efternamn@mpa.se  

Välkommen med din ansökan!

Denna rekrytering sker helt genom Läkemedelsverkets försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.