Verksamhetsarkitekt till IT-enheten

Plats
Uppsala
Annonserat
den 18 oktober 2016
Stängs
den 13 november 2016
Ref:
2.4.1-2016-073918
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Läkemedelsverket är en myndighet under Socialdepartementet och vi verkar för att läkemedel och övriga produkter inom vårt ansvarsområde är säkra, effektiva och av god kvalitet. Läkemedelsverket ska vara en ledande kraft i samverkan för bättre hälsa genom att bidra till utvecklingen av folk- och djurhälsan, hälso- och sjukvården, den medicinska forskningen och industrin i Sverige och Europa.

Vi är en kunskapsintensiv myndighet som erbjuder dig intressanta arbetsuppgifter i en spännande och lärorik miljö. Vårt löfte till dig, varandra och alla våra intressenter är öppenhet, professionalism och proaktivitet. Vi vill ge dig goda förutsättningar för balans i livet och erbjuder friskvårdsbidrag samt möjlighet till friskvård på arbetstid. Vi tillämpar flextid och förmånliga villkor gällande semester och föräldrapenningtillägg.


Beskrivning av enhet/verksamhet

IT-enhetens uppgift är att stödja medarbetare och chefer i sitt arbete att uppfylla LV:s vision och mål. Enheten består av tre grupper: IT-drift & Support, IT-utveckling och IT-verksamhetsstöd. IT-verksamhetsstöd består av projektledare, förvaltningsledare IT, IT-arkitekter och utbildare. Vi söker nu en verksamhetsarkitekt till gruppen.

Arbetsuppgifter

Som Verksamhetsarkitekt kommer du att arbeta tillsammans med verksamhetsföreträdare för att förstå verksamhetens behov, visualisera verksamheten i process- och informationsmodeller, ta fram nuläges- och målbeskrivningar samt omsätta detta till krav på IT-stöden.

I din roll ingår också att tillhandahålla metoder och riktlinjer för verksamhetsarkitektur och att utveckla verksamheten med IT som möjliggörare med hjälp av dessa metoder och riktlinjer. Du hjälper också till med att inom projekt och förvaltning lyfta blicken från aktuell (och kortsiktig) leverans till helhetsperspektiv för att nå de strategiska verksamhetsmålen. Mycket tid går dessutom åt till rådgivning och information till verksledning, IT-ledning och andra tongivande organ nationella och internationella, myndighetssamarbete samt omvärldsbevakning. Du kommer att ingå i myndighetens arkitekturråd.

Utbildning och erfarenhet

Du har akademisk utbildning inom IT-området eller inom läkemedelsområdet.

Det är meriterande med erfarenhet från läkemedelsområdet eller närliggande områden samt erfarenhet av liknande roller och ansvar i andra organisationer samt relevant utbildning inom området. Erfarenhet från arbete inom den offentliga sektorn och förståelse för förutsättningar för en myndighetsverksamhet är önskvärt. Kunskaper inom projektarbete, PM3, informationsmodellering, processmodellering, modelleringsverktyg som SPARX är meriterande. Du behöver ha goda kunskaper i svenska och engelska och vana vid att verka inom internationell miljö.

Personliga egenskaper

Som verksamhetsarkitekt behöver du snabbt kunna förstå verksamheten, ha koll på dess behov nu och i framtiden samt ha ett helhetsperspektiv. Du behöver gilla och vara bra på att ta fram och kommunicera informationsmodeller, processmodeller, krav och målbilder som på rätt sätt stödjer verksamhetens behov. En god förmåga att kommunicera med objektägare, chefer, utvecklare och medarbetare inom verksamheten är viktigt i denna roll.

Som person är du analytisk, engagerad, resultatorienterad, systematisk, noggrann och säkerställer att viktig information kommer fram, dokumenteras och kommuniceras. Du har naturligtvis en mycket god social förmåga, stor förmåga att samarbeta och kan anpassa dig till vad situationen kräver. Du är tydlig, är initiativtagande och ser till att saker och ting blir utförda.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Sista ansökningsdag: 20161113.

Tillträde: Enligt överenskommelse.

Vi tillämpar 6 månaders provanställning. Intyg som styrker din ansökan tas med vid intervju.

Kontakt

Du är välkommen att kontakta Gruppchef Andreas Wiberg. Du kan även kontakta de fackliga företrädarna Maria Lüttgen, SACO och Pia Wictor, ST. Vi finns alla på telefon 018-17 46 00 eller nås genom e-post fornamn.efternamn@mpa.se.

Välkommen med din ansökan!

Denna rekrytering sker helt genom Läkemedelsverkets försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.