Scania IT

JIRA specialist till Scania IT

Rekryterare
Scania IT
Plats
Södertälje
Annonserat
den 7 augusti 2017
Stängs
den 28 augusti 2017
Kategori
Övriga it-jobb
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid
Scania genomgår för närvarande en spännande omvandling från renodlad lastbilstillverkare till att erbjuda hållbara och kompletta transportlösningar – att vara en tjänsteleverantör. IT och samverkan med omvärlden är en avgörande del i denna transformation och Scania IT har påbörjat en stimulerande och utmanande förändringsresa för att bidra till utvecklingen av Scanias affär.

Avdelningen Supporting Processes IT ansvarar för att leverera IT tjänster till Scania.

Ärendehanteringssystemet JIRA är en av dessa tjänster som används av nästan 9000 personer på Scania för systemutveckling och i verksamheten i övrigt.

Vi söker nu en JIRA specialist till vårt förvaltningsteam. Du som söker har ett stort intresse för teknik, tjänsteutveckling och agila arbetsmetoder. Vi erbjuder verksamhetsnära arbete med teknisk variation i ett företag med mycket god arbetsmiljö.

Dina arbetsuppgifter
Vi är en grupp som ansvarar för förvaltning och support av ett antal verktyg för systemutveckling. Varav JIRA, GitHub och Perforce är några. Du ska tillsammans med den tjänsteansvariga för JIRA bygga vidare och utveckla den plattform som finns idag. Samla in behov från användare, utvärdera, planera och implementera ny funktionalitet. I detta ingår att arbeta med ”3rd level support”, installationer och uppgraderingar av plattformen. Du ska också medverka i utbildning av användare i JIRA. Vid behov kan du också gå in och stötta i förvaltningen av gruppens övriga verktyg.

Scania IT har valt att arbeta med Amazon Web Services som molnleverantör varför vi räknar med att du kommer att medverka i att bygga vår kompetens inom detta område.

Din profil
  • Vara expert på användande av JIRA alternativt något annat ärendehanteringssystem.
  • God analytisk förmåga.
  • Erfarenhet från att jobba i en internationell miljö med flera olika nationaliteter och kulturer.
  • Intresse och helst erfarenhet av agila arbetsmetoder.
  • Engagemang och driv att tillsammans med andra utvecklas, leverera, förenkla och förbättra.
  • Förmåga att leda dig själv och hjälpa andra.
Den person vi söker ska ha en positivt inställning, vara strukturerad och flexibel med fokus på leveranser och kvalitet.

Vi erbjuder
Som anställd på Scania erbjuder vi förutom karriär- och utvecklingsmöjligheter andra förmåner som exempelvis personalbil, resultatbonus, tjänstepension, flexibel arbetstid, lunch till reducerat pris och mycket mer. Bor du i Stockholm erbjuder vi direktbuss mellan Stockholm och Södertälje med Scania Jobexpress.

Ytterligare information
Kontakta Viktor Kaldma (Gruppchef), 08-553 820 91 eller Sara Hesselgren (Rekrytering) 08-553 519 33.

Ansökan
Ansökan ska innehålla personligt brev och CV.
Urval och intervjuer sker löpande under ansökningstiden.

Vid ev. problem att ansöka kan du skicka din ansökan direkt till kandidatbokning@scania.com
Ange ”Jobbid, ”Roll/rubrik” i ämnesraden. Bifoga ditt CV och personliga brev. Vi behöver också ditt fullständiga namn, personnummer, adress, e-post och mobilnummer för att göra din ansökan komplett.

Liknande jobb

Liknande jobb