CGI

Testare, Jönköping

Rekryterare
CGI
Plats
Jönköping
Annonserat
den 9 december 2016
Stängs
den 3 juli 2017
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Är du Anns nya kollega inom test?

Tidigare har vi haft en rad förutsägbara platsannonser där skallkraven står uppradade i en lång lista. Vi har likt de flesta andra företag radat upp platsannons-floskler och vackra ord om både vårt verksamhet och våra befattningar. I region sydost tar vi ett nytt grepp, vi presenterar hur våra members (ja, så kallar vi medarbetare oss på CGI) ser på sina roller och sina uppdrag. Vi hoppas det ger en ärligare, trevligare och intressantare bild av CGI.

Vi har ställt ett par frågor till vår member Ann som är testare och tillhör vårt kontor i Jönköping.

Kan du beskriva några moment från din arbetsdag på uppdrag hos kund?
På morgonen har vi morgonmöte, där prioriteras de olika målen för att alla i projektet ska veta vad de ska jobba med. Under dagen uppdaterar alla sin pågående uppgifter löpande (kanban) så att alla kan se vad som är klart för t ex test eller om det finns stoppande hinder.

Teamet består av utvecklare och testare, vi sitter nära krav och design som vi kan ta hjälp av när vi skriver testfall samt under pågående test. Vi har olika demos för att lära oss nya funktioner.

Det är stort fokus på test, vilket är kul! Vi har särskilda testmöten med testansvarig där vi tar upp aktuella frågor och statusar som underlättar vårt jobb. Vi förbättrar arbetsprocessen för test där alla får uppgifter.

Kunden jag är hos nu är mycket måna om att alla trivs och de bjuder in till aktiviteter utanför arbetstiden. Man får en mycket bra introduktion som ny, vilket gör att man har alla verktyg och grundförståelsen inom ett par dagar. När jag öppnade mailen första gången hade jag fått alla mail som berör mig i den sprint som jag började i. Man känner sig välkommen!


Vad är roligast med ditt jobb?

Att lära mig nytt, utvecklas och att träffa kunden, att se det gemensamma resultatet av arbetet och en nöjd kund. I mitt nuvarnade uppdrag får jag arbeta tillsammans med både verksamhetskunniga och IT-experter med olika erfarenheter, från olika delar av landet. Det är både intressant och kul!


Vad är största utmaningen med jobbet?

Det är nog att lära sig kundens bransch på kort tid och tillföra sin del till processförbättringar.


Hur är det att vara member (medarbetare) på CGI?

Du ingår i vårt storta nätverk där vi delar erfarenheter med varandra. Vi finns på många orter nära våra kunder. Vi arbetar ofta på plats hos kund men har även inhouse-projekt, vilket ger oss möjlighet att jobba efter den familjesituation som vi befinner oss i. Jag tror att CGI:s upplägg tilltalar såväl nyutexaminerade, småbarnsföräldrar som seniorer. Om kundens verksamhet tillåter kan vi jobba på distans och vi utnyttjar själva den nya tekniken för att få balans mellan jobb, utveckling och fritid.


Vad är bra/mindre bra?

CGI erbjuder intressanta uppdrag och ger oss members både kompetensutveckling och personlig utveckling. Tyvärr är det många som inte känner till CGI, att vi är sveriges största IT-tjänsteföretag. Å andra sidan är det enkelt att lösa! Nu vet just du som läser vilka vi är!


Vad är viktiga personliga egenskaper om man är konsult/testare?

Som konsult förväntas du vara socialt kompetent, lyhörd, serviceinriktad och ödmjuk. Lägg där till egenskaper för en bra testare - att vara resultatinriktad och nyfiken samt att du bör vara noggrann och ha ett sinne för detaljer. Sedan är det oftast bra att vara strukturerad. Oj, det blev en massa egenskaper.


Vilka arbetstider har du?

Oftast är mina arbetstider 08:00-17:00, men beroende på vilken kund jag har uppdrg hos kan det variera. På mitt nuvarande uppdrag arbetar vi mellan kl. 08:00- 16:30 och tar en kortare lunch på 30 min. Hos denna kunden har jag dessutom möjlighet att flexa fram till kl. 09:00 och efter kl. 15:00 vilket är extra lyxigt.


Om du är intresserad av att bli CGI member och ny kollega till Ann mig och övriga CGI:are, ansök genom att skicka ditt cv till petra.holmback@cgi.com
Vill du veta mer, ring mig, Petra Holmbäck på telefon 036-345612


På CGI är vi ett team av entreprenörer. Vi kallar våra anställda medlemmar därför att alla som börjar på CGI är med och bygger sitt eget företag - ett företag som vuxit till 68 000 personer placerade i 40 länder. CGI grundades 1976 och är en ledande leverantör av IT och affärsprocesser som hjälper våra kunder lyckas. Vi har de globala resurserna, expertisen, stabiliteten och engagerade personer som behövs för att uppnå resultat för våra kunder - och för våra medlemmar. Kom och utvecklas med oss. Läs mer på www.cgi.se.

Det här är ett utmärkt tillfälle att gå med i ett vinnande lag. CGI erbjuder ett konkurrenskraftigt kompensationspaket med möjligheter till professionell utveckling. Förmåner för heltids- och tillsvidareanställda börjar första anställningsdagen och inkluderar ett program för vinstdelning och aktiesparprogram.

Vi tackar alla sökande för ert intresse och engagemang. De kandidater som valts ut till intervju kommer att bli kontaktade.

Vi undanber oss oombedda rekommendationer från förmedlingar.

Som arbetsgivare har vi stort fokus på jämställdhet.

  • Agile / Collaborative Method
  • English
  • Swedish
  • Test Management