Scania IT

Utvecklare Business Intelligence till Scania IT

Rekryterare
Plats
Södertälje
Annonserat
den 12 december 2016
Stängs
den 15 januari 2017
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Scania genomgår för närvarande en spännande omvandling från renodlad lastbilstillverkare till att erbjuda hållbara och kompletta transportlösningar - att vara en tjänsteleverantör. IT och samverkan med omvärlden är en avgörande del i denna transformation och Scania IT har påbörjat en stimulerande och utmanande förändringsresa för att bidra till utvecklingen av Scanias affär. Gruppen Business Intelligence & Advanced Analytics söker nu utvecklare inom MSBI, QlikView, QlikSense och Cognos till gruppens tre team. Vi arbetar över alla Scanias verksamhetsområden och stödjer dem inom alla olika processer. I rollen krävs ett stort samarbete mellan övriga verksamheter inom Scania och Scania IT.


Dina arbetsuppgifter

Som BI utvecklare i våra team kommer din roll bli att utveckla BI-lösningar samt ingå i projekt för skapande av nya BI-stöd åt våra verksamheter på Scania.

I din roll som BI utvecklare måste du behärska hela ETL-processen, kunna förstå och tolka kundens behov samt realisera dessa till en förvaltningsbar och väl fungerande BI-lösning.


Din profil

Du har troligtvis en akademisk examen inom Informationsteknik alternativt motsvarande erfarenhet från området och arbetat inom området i minst två år.

Du behöver ha erfarenhet av minst en av de tre nedan:

 • Microsoft (SQL Server, SSIS, SSAS, SSRS)
 • QlikView/QlikSense, rapportdesign QV
 • Cognos, främst Report Studio och Framework Manager

Vidare har du:

 • Analyserat behov, medverkat i modellering och design, arbetat med utveckling av rapporter, analyser, visualisering mm.
 • Erfarenhet av agila metoder
 • Förmåga att uttrycka dig väl i både tal och skrift på såväl svenska som på engelska

Vidare ser vi gärna att du:

 • gillar struktur, ordning och är noggrann
 • har förståelse för kravställning och kan bryta ner och tidsuppskatta en implementationsuppgift
 • kvalitetsmedveten och värnar om kvalitet
 • har ett eget driv och samtidigt är en lagspelare
 • behärskar både svenska och engelska i tal och skrift


Vi erbjuder

Som anställd på Scania erbjuder vi förutom karriär- och utvecklingsmöjligheter andra förmåner som exempelvis personalbil, resultatbonus, tjänstepension, flexibel arbetstid, lunch till reducerat pris och mycket mer. Bor du i Stockholm erbjuder vi direktbuss mellan Södertälje och Stockholm med Scania Jobexpress.


Ytterligare information

Om du vill veta mer om tjänsten kontakta Björn Jonasson (Gruppchef), 08-553 541 61 eller Sara Hesselgren (Rekryteringscenter), 08-553 519 33.


Ansökan

Din ansökan skall innehålla CV samt ett personligt brev. Urval och ev kallelse till intervju kommer att ske löpande under ansökningstiden.

Om du har problem med att fullfölja din ansökan, kan du skicka din ansökan till kandidatbokning@scania.com Ange Jobbid och annonsrubriken i ämnesraden. Bifoga ditt CV, personligt brev samt relevanta betygskopior. Vi behöver också ditt fullständiga namn, personnummer, adress, e-post och mobilnummer för att kunna göra din ansökan komplett.