Senior IT-Projektledare till Nordea Liv & Pension, Stockholm

Rekryterare
Plats
Stockholm
Annonserat
den 4 januari 2017
Stängs
den 13 januari 2017
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Drivs du av utmaningen att leda större IT-projekt inom digitalisering, automatisering av tjänster och produkter samt utveckling av processer? Motiveras du också av att leda projektteam, involvera intressenter och designa och implementera nya lösningar? Då kan rollen som Senior IT-Projektledare i Nordea Liv & Pension vara något för dig.    

Om tjänsten

Nordea Liv & Pension (NLP) är i en spännande utvecklings- och tillväxtfas, och här kommer du spela en viktig roll som Senior IT-projektledare.    

Du kommer att arbeta med att säkerställa framdrift och hålla ihop IT-delarna i projekt, samt proaktivt samverka med relevanta intressenter. I rollen så har du ett tätt samarbete med program/projektledare på verksamhetssidan.  

Vidare så har du stort kvalitetsfokus givet vårt fokus på regelefterlevnad, samt att mottagande organisation ska kunna hantera leveransen från projektet.    

Du kommer att ingå i IT-enheten som ansvarar för utveckling och förvaltning av Nordea Liv & Pensions totala applikationsportfölj.    

Som en framtida kollega hos oss kommer du vara en del av en spännande resa i en verksamhet med fokus på tillväxt och utveckling. Vi söker dig som vill hjälpa oss att nå vår fulla affärspotential, skapa kundfokuserade lösningar samt driva fram de bästa projekten.      

Din profil

Vi söker dig som har erfarenhet och får energi av att planera, driva och leda projekt, samt har vana att arbeta med en eller flera projektstyrningsmodeller.     För att lyckas i rollen tror vi också att du:    

  • Är strukturerad och har förmågan att planera komplexa projekt.  
  • Har en strategisk förmåga där du exempelvis förstår och kan kommunicera mål och beslut utifrån projektets mål.  
  • Har lätt för att kommunicera och presentera i både tal och skrift, där du har professionella kunskaper i både engelska och svenska.  
  • Har förmågan att sätta dig in i kundens och andra intressenters perspektiv och förstå behoven i syfte att leverera excellent kundnytta i våra projekt.  
  • Är självgående och trivs med att jobba under parollen ”frihet under ansvar”.  
  • Trivs med att utveckla dig själv och dina kollegor genom coaching och feedback.  

Erfarenhet och kunskap om försäkring är meriterande, men inte ett krav för att söka tjänsten.      

Mer information och skicka ansökan

För mer information om tjänsten är du välkommen att kontakta Elisabeth Nordner Wahlstedt, Head of ART (IT) på elisabeth.nordner.wahlstedt@nordea.se, eller Johan Brorsson, HR Business Partner, på johan.brorsson@nordea.se.     

Skicka in din ansökan senast 13 januari, 2016.