Senior Informationsarkitekt

Rekryterare
Plats
Hofors, Gävleborg
Annonserat
den 15 december 2016
Stängs
den 15 januari 2017
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Ovako är en ledande europeisk producent av långa specialstålprodukter till den tunga fordons-, bil- och verkstadsindustrin. Produktionen omfattar låglegerat stål och kolstål i form av stång, rör, ringar och förkomponenter. Bolaget har 14 produktionsenheter och ett flertal säljbolag i Europa och USA. Omsättningen är 1 100 miljoner euro och antalet anställda är 3 000 personer. Den totala produktionskapaciteten är 1,3 miljoner ton stål per år.

IT-funktionen på Ovako arbetar med infrastruktur, teknik, Helpdesk , förvaltning och utveckling av IT-system samt telefoni. Vi finns i Smedjebacken, Boxholm, Hällefors, Hofors och Imatra.


Ovako har under hösten antagit en ny IT strategi som innebär ny organisationsstruktur samt något förändrat uppdrag för IT som innebär att vi behöver förstärka vissa funktioner.

Vi söker nu en erfaren informationsarkitekt som kommer utgöra en viktig roll i egenskap av end-to-end ansvarig för Ovakos framtida informations- och rapporteringsplattform och ha det fulla ansvaret för all DWH och Data Lake. Ovako är i behov av strategiska och taktiska val samt design av en framtida informationsarkitektur/BI plattform med fokus på återanvändning av information.  

Dina arbetsuppgifter innefattar allt från att förstå vad slutanvändaren har för behov, förstudier, kravställning, lösningsdesign, implementation och dokumentation till förvaltning. Du kommer att föreslå lösningar, driva arbetet och fatta beslut samt leda implementationsprojekt som en del av vardagen.

Ovako söker dig som har en gedigen kunskap om BI lösningar och informationsarkitektur samt erfarenhet av Microsofts BI suite och utdataverktyg från QlikTech. Dokumenterad kunskap i något arkitektur-ramverk är en fördel samt erfarenhet av Big-data lösningar är meriterande. Vi ser att du hanterar både svenska och engelska flytande i tal och skrift.

För att trivas i rollen och leverera önskvärda resultat tror vi att du är en konsultmässig och initiativrik person med stark drivkraft som har lätt för att samarbeta med andra personer. Du är välstrukturerad, noggrann och analytisk i ditt arbetssätt och ser med fördel att arbete sker enligt ett agilt förhållningssätt.

Som en del av Ovako Sverige IT behöver du tycka om att jobba både strategiskt och operativt. Många aktiviteter och projekt kommer att landa hos dig, det är därför viktigt att du är van att jobba självständigt i ett högt tempo och van att slutföra uppgifter.

Ovako samarbetar med Clockwork Rekrytering. Registrera din ansökan via www.clockworkpersonal.se så snart som möjligt dock senast 15 januari. För mer information ring gärna rekryteringskonsult Malin Hellstrand 0733-51 27 09.