Informationssäkerhetssamordnare

Rekryterare
Plats
Sundsvall, Västernorrland
Annonserat
den 15 december 2016
Stängs
den 20 januari 2017
Ref:
86/16
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Arbetsplatsbeskrivning

Bolagsverket skapar goda förutsättningar för näringslivet och vill ge företagssamma människor möjlighet att förverkliga sina drömmar. Det ska gå snabbt, bli rätt och vara enkelt att starta och driva företag. Vi möter utvecklingen i samhället med moderna tjänster och vår värdegrund är kompetens, engagemang och kundnytta.

Vi finns i Sundsvall och är drygt 550 anställda. Hos oss får du möjlighet att utvecklas i en god arbetsmiljö som kännetecknas av respekt för allas lika värde.

Vi erbjuder ett arbete i en dynamisk miljö med utmanande arbetsuppgifter, ansvar och tid att leva.
För Bolagsverket är utveckling och ständiga förbättringar en naturlig del av vardagen, allt för att skapa en enklare vardag för företagaren. I det utvecklingsarbetet, tillsammans med det dagliga arbetet, är det väsentligt att säkerställa att informationssäkerheten omhändertas på bästa sätt. Med anledning av det så pågår det initiativ för att förstärka Bolagsverket arbete med informationssäkerhet. Som ett led i detta behöver vi förstärka vår organisation med en informationssäkerhetssamordnare.

Arbetsbeskrivning

I rollen som informationssäkerhetssamordnare förväntas du driva Bolagsverkets säkerhetsorganisation framåt, såväl i utveckling, förvaltning och i linjeverksamhet. Du kommer ansvara för att samordna det övergripande arbetet med informationssäkerhet på ett sätt som möjliggör att Bolagsverket kan möta såväl dagens som morgondagens behov av informationssäkerhet. Du kommer att, tillsammans med andra aktörer, vara en viktig spelare i verkets informationssäkerhetsorganisation. I detta ingår bl.a. att delta i, och i vissa fall leda olika forum.

I ansvaret ingår bl. a. att leda och driva arbete med:

  • Riskanalyser
  • Informationsklassning
  • Kontinuitetsplanering
  • Krishantering
  • Incidenthantering
  • Interna styrdokument inom informationssäkerhetsområdet
  • Utbildning av medarbetare

Som informationssäkerhetssamordnare kommer du att ha många kontakter och samverka, både internt och externt med andra myndigheter och intresseorganisationer. Vidare förväntas du aktivt omvärldsbevaka, följa och påverka utvecklingen inom ditt område.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har erfarenhet från informationssäkerhetsområdet samt stor erfarenhet av projektarbete i ledande roll.

Som person har du ett stort intresse och driv för att utveckla ditt område. Du är nyfiken, handlingskraftig, driven och lösningsorienterad samt kommer till avslut. Vidare har du ett strukturerat arbetssätt, och förmåga till helhetsfokus utan att göra avkall på viktiga detaljer. För att lyckas i rollen som informationssäkerhetssamordnare är det en förutsättning att du är en god lagspelare och smidig i dina relationer. Vi ser gärna att du tidigare haft en samordnande funktion och erfarenhet av nätverkande med andra myndigheter eller intresseorganisationer. Du har förmågan att uttrycka dig mycket väl i tal och skrift på både svenska och engelska och är en god kommunikatör som på ett pedagogiskt och övertygande sätt kan nå ut med budskap, engagera samt skapa delaktighet och förståelse för dina frågor.

Eftersom uppdraget handlar om att tillsammans med andra driva Bolagsverkets informationssäkerhetsorganisation framåt, såväl i utveckling, förvaltning och i linjeverksamhet ser vi gärna att du har god erfarenhet att arbeta med förvaltningsstyrning av IT-stöd, verksamhetsutveckling, verksamhetsarkitektur samt av förändringsledning.

Vi kommer lägga mycket stor vikt vid dina personliga egenskaper och ser det som meriterande om du har erfarenhet av arbete på myndighet.

Ansökan

Ansök senast: 2017-01-20

Referensnummer: 86/16

Kontakt

Monica Grahn Strateg
060-18 44 92
070-654 35 64

Facklig företrädare

Fackliga representanter för SACO, SEKO och ST
0771-670 670

Övrigt

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons. Vänligen respektera att vi redan valt våra kanaler i denna process.