Växjö Kommun rekryterar en Systemtekniker!

Rekryterare
Plats
Växjö
Annonserat
den 15 december 2016
Stängs
den 31 januari 2017
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

IT-enheten är idag en av de största IT-organisationerna i Kronoberg. Vi är 47 medarbetare och ansvarar för drift, utveckling, underhåll och support av kommunens gemensamma IT-miljö. Med ansvar för 13 500 datorarbetsplatser, drygt 400 Windows-servrar, över 200 verksamhetssystem och 387 fysiska platser sammanknutna i vårt fibernätverk har vi en komplex och utmanande teknisk miljö. Tillsammans med WexNet, som sköter vårt nät, stöttar vi hela kommunkoncernens verksamhet med förstklassig IT. Vi samverkar aktivt med IT-enheterna i Lessebo och Tingsryds kommun.

I Växjö kommun möter vi alla med respekt, vi är duktiga på det vi gör, vi jobbar aktivt för att hela tiden göra verksamheten bättre och tillsammans skapar vi en hållbar framtid för våra invånare, medarbetare och framtidare.

Arbetsbeskrivning
Till vår driftsida söker vi nu en senior systemtekniker. Du kommer att arbeta i vår gruppering IT-operations som ansvarar för vidmakthållandet utav infrastruktur, system, nätverk, leveranssystem, klient, säkerhet, identitet och applikationsdrift.

Vi arbetar processorienterat utifrån ITILs huvudprocesser och använder System Center som primärt verktyg för konfiguration, övervakning och ärendehantering. Med en ny virtualiseringsmiljö på väg in i Hyper-V erbjuder vi en modern och spännande teknisk miljö för dig att utveckla dina tidigare erfarenheter och kompetens ännu mer.

Vi arbetar strukturerat och med tydliga målbilder och deltar löpande i stora tekniska förändringsprojekt. Varje systemtekniker hos oss förväntas ta ett stort eget ansvar och ständigt ta initiativ till nya förbättringar i vår leverans. Driften av verksamhetssystemen sker i dialog med koncernens verksamhet utifrån vår systemförvaltningsmodell tillsammans med tjänsteansvariga i vår Service Management grupp.

Till vårt stöd har vi vår vassa första linje i Servicedesk som fungerar som Single Point of Contact och ett Back Office som andra linje. En stark grupp av arkitekter och projektledare omvandlar nya behov hos verksamheten till nya tekniska lösningar som du är med och implementerar i vår Releaseprocess.

Kvalifikationer
Vi söker dig som är en senior systemtekniker med stor ansvarskänsla för den gemensamma leveransen till vår verksamhet. Du arbetar obehindrat utifrån, och med erfarenhet av, ITIL-processerna Release, Change, Incident, Service Request och Problem Management. På ett initiativtagande och självgående sätt planerar, samordnar, genomför och dokumenterar du förändringar i vårt IT-landskap. Du ansvarar tillsammans med kollegorna för att drift och felsökning av vår infrastruktur/system sker till avtalade servicenivåer.

Tekniskt har du en god kunskaper om och gedigen erfarenhet av att arbeta med drift av infrastruktur/system som är Microsoftbaserad med stöd utav Microsoft System Center i större skala. Microsoft system Center är en stor del utav vårt dagliga arbete för övervakning, automatisering och hantering utav vår drift. Du ska också ha specialistkunskap i några utav följande områden så som, Skype, Sharepoint, Certifikat, PKI, SQL, Exchange, AD, Hyper-V, MIM, IIS, WAP/ADFS, NetApp, Direct Access, Firewall

Du är en person som har en god kommunikativ förmåga och har lätt för att skapa och underhålla relationer såväl internt som externt. Du har erfarenhet av att samverka med externa konsulter och att arbeta i större projekt. Det är meriterande om du själv framgångsrikt lett projekt.

Växjö kommun är en arbetsplats där vi strävar efter att spegla samhället omkring oss och vi ser därför gärna sökanden från alla delar av samhället som kan ge avdelningen en bred mångfald i alla avseenden.

Anställningens omfattning
Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Tillträde snarast eller enligt överenskommelse.

Låter detta som din nästa utmaning?
Växjö Kommun erbjuder trevliga arbetskamrater i en kreativ miljö. Vi har kollektivavtal och marknadsmässiga förmåner. Vi erbjuder dig en intressant framtid där din kompetens är en nyckelfaktor för vår framgång!

Kontaktperson
I denna rekrytering samarbetar vi med Experis IT. Vid frågor om tjänsten kontakta Jenny Järgren, rekryteringskonsult på Experis IT, telefon 0470-74 55 95 eller jenny.jargren@se.experis.com. Du ansöker till tjänsten endast via registrerad eller bifogad CV på www.experis.se. Urval kommer att ske löpande sök därför tjänsten så snart som möjligt.

Välkommen med din ansökan!