CIO till SIS, Swedish Standards Institute

Plats
Stockholm
Annonserat
den 9 januari 2017
Stängs
den 15 januari 2017
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Om oss

Vi har tagit ett helhetsgrepp om vår digitala omställning och har initierat ett omfattande arbete med en rad olika initiativ för att möta digitaliseringens möjligheter och utmaningar. Det är ett omfattande arbete och en spännande resa som engagerar hela organisationen. I samband med detta ska vi bygga upp en IT-verksamhet i framkant. Vi befinner oss dessutom i ett expansivt skede och vårt fokus de närmaste åren är att ytterligare öka affärsnyttan för våra kunder inom näringslivet och den offentliga sektorn.

Vilka är vi

SIS samarbetar med företag och organisationer inom både privat och offentlig sektor, som satsar på att delta i standardisering på nationell, europeisk eller global nivå. Den viktigaste drivkraften för våra kunder är att stärka sin konkurrenskraft, arbeta mer effektivt, förbättra kvaliteten på sina produkter och sin verksamhet och utöka sina branschnätverk. Genom att anlita oss kan svenska företag stärka sin export av produkter och tjänster över hela världen.

Vårt företag stöttar också innovationer att komma ut på marknaden och bidrar till att den offentliga sektorn kan utföra sina uppdrag mer effektivt. Användandet av standarder ger också företag och organisationer en kvalitetsstämpel som många kunder och konsumenter ställer som självklara krav.

Vem är du

Som CIO på SIS blir du en nyckelperson i vår digitala resa och den som bygger upp, leder och driver SIS IT-utveckling. Du verkar för att omvärldens krav och verksamhetens behov uppfylls genom effektiva lösningar, modern struktur, flöden, synergier och processer. Med din analysförmåga, kunskap och kreativitet kommer du att nå framgång.

Du ansvarar för att ta fram strategier tillsammans med ledningen för hur IT-avdelningen ska utformas framöver. Genom att du har ett stort kunnande om IT-struktur och digitalisering samt förmågan och intresset att sätta dig in organisationens verksamhet skapar du en modern IT-miljö. Som CIO ansvarar du för IT-avdelningen med personal- och ekonomiansvar, du rapporterar till VD och ingår i ledningsgruppen.

Vi kommer att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper och vem du är som ledare. Som person är du tydlig, kommunikativ, prestigelös och har lätt för att samarbeta. Du är även drivande och strukturerad samt har en vilja att leverera effektivt med kvalitet. Som ledare har du förmåga att nå resultat genom att motivera, engagera och entusiasmera andra. Du är närvarande och tillgänglig samt har en förståelse för att en kombination av tydlighet och lyhördhet är en förutsättning för god kommunikation.

Dina kvalifikationer

Du har högskoleutbildning som systemvetare, civilingenjör eller annan likvärdig akademisk utbildning, gärna inom IT-området. Du har goda ledaregenskaper och erfarenhet av att arbeta i ledande ställning, gärna som chef och med budgetansvar. Du har erfarenhet av att leda en IT-verksamhet med styrning och genomförande utveckling, drift, projektstyrning, IT-säkerhet och IT-arkitektur. Vidare har du erfarenhet och förståelse för IT-utveckling och olika lösningsalternativ. Du drivs av att förbättra IT utifrån verksamhetens behov.

Vårt erbjudande

På SIS får du arbeta både med strategiska och operativa utmaningar. Du bidrar till utveckling och förbättring av verksamheten och kommer att vara ett betydelsefullt stöd till hela företaget. Du bygger upp och formar IT-avdelningen efter nya behov och förutsättningar.

Du får dessutom 170 trevliga, kunniga och professionella kollegor som är samhällsintresserade, sociala och nyfikna. Vi omsätter ca 270 Mkr om året och har ett prestigelöst arbetsklimat. Vi sitter i centralt belägna lokaler i Stockholm, vi verkar för en arbetsplats med lika rättigheter och möjligheter för alla och vi eftersträvar en jämställd arbetsplats med mångfald.

Vi har bestämt oss för att bli världens bästa standardiseringsorganisation. Vill du följa med oss på resan och bli vår nya kollega?

Intresserad?

Välkommen med din ansökan!

Du söker tjänsten med ditt CV och ett personligt brev, senast den 15 januari. Ansökan görs via vår hemsida.
Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryteringsansvarig Silla Pettersson, 08-555 521 57 eller silla.pettersson@sis.se.

Läs mer om oss på http://www.sis.se/innehall/om-sis/