Är du vår nye Databasadministratör – DBA?

Rekryterare
Plats
Stockholm
Annonserat
den 16 december 2016
Stängs
den 15 januari 2017
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Några ord om oss

Tycker du om att ta eget ansvar och egna initiativ? Drivs du av att tänka nytt, påverka, fatta egna beslut och vill utvecklas? Vill du vara med och utveckla framtidens bank? Då tror vi att du kommer trivas hos oss.

Vi är cirka 1450 medarbetare på Handelsbanken IT och vi gillar att göra saker ”in house”. Därför har vi bland annat drygt 15 DBA:er samt en central kompetensansvarig DBA som ser till att nätverkande och kompetensutveckling är på topp. På vårt utvecklingsområde är vi 17 medarbetare och levererar systemlösningar åt Handelsbanken Stadshypotek som hanterar Handelsbankens bolån. Vi arbetar både med nyutveckling och förvaltning i ett tätt samarbete med vår beställare som vi även sitter nära i centrala Stockholm.

Vi behöver nu förstärka vårt område med ytterligare en DBA för att öka vår leveranskapacitet.

Din roll

Som DBA hos oss kommer du att ingå i vårt team som arbetar med nyutveckling och anpassningar i olika projekt eller uppdrag kring Stadshypoteks system. Du kommer att ha mångsidiga arbetsuppgifter såsom modellera databaslösningar från ax till limpa, optimera SQL och stötta medarbetare genom att på ett analytiskt sätt hitta nya metoder för att lösa olika problemställningar. Vi använder oss gärna av Scrum/Kanban i både våra projekt och i förvaltning för att skapa effektiva team. Systemfloran är baserad på Cobol/DB2 och driftas på IBMs z/os-plattform.

De närmsta åren kommer vi parallellt med att stödja Stadshypoteks affärsutveckling att följa den målbild vi tagit fram för våra system för att modernisera, effektivisera och ytterligare integrera med bankens övriga system och verktyg. Arbetet kommer att vara omväxlande med möjlighet att bredda och fördjupa din kompetens både inom IT- och verksamhetsområdet.

Du kommer att ha löpande kontakt med utvecklare, tekniker och arkitekter och därmed få ett brett kontaktnät i banken. Du kommer att vara en del i våra DBA-nätverk på Handelsbanken IT där du kommer få möjligheten att nätverka, utbilda dig och dela med dig utav din kompetens till övriga DBA:er inom Handelsbanken IT.

Vi arbetar aktivt med individuella handlingsplaner för att främja såväl din professionella som din personliga utveckling. Du skapar därmed själv en bra grund för fortsatta kvalificerade arbetsuppgifter inom koncernen.

Din profil

För att lyckas i din roll hos oss är du kund- och affärsorienterad, trivs med att arbeta i team, är driven och ansvarstagande. Du värdesätter att jobba strukturerat och har god leveransförmåga med stort engagemang. Du behöver också vara tydlig i din kommunikation och positiv till din natur. 

Vi söker dig som har:

  • minst 3 års teknisk erfarenhet och kompetens inom DB2 och SQL
  • erfarenhet av något av följande Cobol, z/OS, IMS, JCL, Admin tool och IBM Data Studio
  • förmåga att dela med dig av din kunskap
  • god förmåga att kommunicera i tal och skrift på svenska och engelska
  • sinne för ordning och reda 

Urval och intervjuer kommer att ske löpande under ansökningstiden. 

Handelsbanken är en fullsortimentsbank med verksamhet i fler än 20 länder och har i dag närmare 12 000 medarbetare. Handelsbankens mål är att ha bättre lönsamhet än genomsnittet för jämförbara banker på hemmamarknaderna. Målet ska främst nås genom nöjdare kunder och lägre kostnader än konkurrenterna.

Välkommen med din ansökan.

Kontaktuppgifter:
Renée Ekström
tfn: 08-701 85 05

Sista ansökningsdag:
2017-01-15.