Applikationsadministratör - verktyg för mjukvaruutveckling

Rekryterare
Plats
Östergötlands län, Linköping
Annonserat
den 16 december 2016
Stängs
den 15 januari 2017
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Aeronautics, ett affärsområde inom Saab, erbjuder flygrelaterade delsystem, obemannade flygsystem, flygplansstruktur och service till försvarskunder och civil flygindustri över hela världen. Aeronautics ansvarar också för utveckling, produktion, marknadsföring, försäljning och support av Gripensystemet.


Vad du blir del av
Sektionen Software Configuration Management Support är en del av Aeronautics avdelning Quality & Operational Excellence. Vår sektion arbetar i huvudsak med applikationsdrift och förvaltning. Vi är ca 20 personer som arbetar med metodstöd, användarstöd och strategiska frågeställningar kopplade till de verktyg som används vid framtagningen av mjukvara inom Aeronautics produktutvecklingsverksamhet.

Din framtida utmaning
Som applikationsadministratör hos oss kommer du att ansvara för uppsättningen och konfigurationerna av de applikationer som används för den mjukvarurelaterade utvecklingen och kravhanteringen för JAS 39 Gripen-systemet. En stor del i din roll blir att stötta det stora antalet användare i produktutvecklingsverksamheten och hitta kreativa sätt att möta de höga krav som ställs på de applikationer vi förvaltar.

Du kommer att ha ansvar för teknisk administration i och runt applikationerna och utifrån din expertkunskap bistå systemägarna i att se till att systemen fungerar med bibehållen system- och informationssäkerhet. I din roll kommer du också att ansvara för att tillsammans med förvaltningsledare se till att de systemjusteringar som utförs i applikationerna uppfyller våra kvalitetskrav. Du kommer att vara del i den sista i länken i kvalitetsarbetet och många gånger vara du som avgör om en leverans håller måttet eller inte innan den driftsätts.

Ditt arbete sker nära systemägarna, systemarkitekter och förvaltningsledare, även i generella frågor som berör planering och användarstöd för att säkerställa bästa möjliga kundnöjdhet hos slutanvändarna.

De tekniska gränssnitt som du dagligen kommer att jobba med innefattar Linux, databaser, skapa egna skript samt att via våra administrationsverktyg för våra Enterprise-verktyg kunna hantera komplexa verksamhetskrav från våra kunder.

Den du är idag
Vi söker dig som är en noggrann och metodisk problemlösare. Du är van att ta ansvar och gillar tekniska utmaningar. Servicefokus, samarbete och kommunikation är avgörande för att lyckas med våra åtaganden. Vi värdesätter därför en god förmåga att interagera, kommunicera och agera prestigelöst med kollegor och andra relationer.

Du har någon form av akademisk utbildning med inriktning på systemvetenskap eller data och har erfarenhet av att arbeta med IS/IT som systemutvecklare eller system-/applikationsadministratör. Du är bekväm med Linux/Unix och relationsdatabaser och är kanske bekant med Oracle, Python, Shell-skript, Windows 2012/IIS, filhantering, behörighetsstyrning och loggning. Kunskaper om operativsystem, programmeringsspråk och metodik för mjukvaruutveckling är meriterande.

Du behöver behärska det svenska och engelska språket väl i både tal och skrift. Tjänsten innebär arbete som omfattas av försvarssekretess kräver därför svenskt medborgarskap.

Placeringsort är Linköping.

Kontakt
I denna rekrytering samarbetar Saab med Experis. Urval och intervjuer sker löpande så skicka in din ansökan så snart som möjligt.

OBS! Du kan endast ansöka till denna tjänst via Saabs hemsida, se länken nedan:

Länk till Saab: Applikationsadministratör - verktyg för mjukvaruutveckling

Kontakta gärna rekryteringsansvarig om du vill veta mer om tjänsten. Välkommen med din ansökan!