Erfaren systemutvecklare och nyutexaminerade IT-talanger till Umeå

Rekryterare
Plats
Stockholm
Annonserat
den 20 december 2016
Stängs
den 20 januari 2017
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Skatteverkets IT-avdelning är en av Sveriges största, med en stor och komplex IT-miljö. IT-avdelningen ansvarar för utveckling, drift, förvaltning och underhåll av Skatteverkets IT-system. IT-avdelningen erbjuder dig goda utvecklingsmöjligheter och en chans att utvecklas mot ett stort antal roller inom en bred och varierad IT-miljö. IT-avdelningen siktar högt och når goda resultat, alltid utifrån Skatteverkets värdeord: offensiva, pålitliga och hjälpsamma.

Ditt nya jobb som erfaren systemutvecklare innebär att du arbetar med analys, design och implementering av våra system. Arbetet innebär både nyutveckling, vidareutveckling samt förvaltning av befintliga system. Att bidra till att utveckla verksamheten ingår också i arbetet. Hos oss får du jobba med några av landets bästa inom området. Mer information om tjänsten hittar du på www.skatteverket.se/jobb.

Dina arbetsuppgifter som nyutexaminerad innebär att du börjar som systemutvecklare eller testare vilket innebär att analysera, designa och implementera samt testa våra system. En naturlig del av din vardag är kunskapsutbytet med erfarna kollegor och att stötta utvecklingsprojekt när de behöver hjälp med problemlösning. Mer information om tjänsterna hittar du på www.skatteverket.se/jobb.

Vår utvecklingsmiljö bjuder på spännande utmaningar och stimulerar till kreativa lösningar. Vår tekniska målmiljö är i huvudsak UNIX (HP-UX/Linux) med Oracles databaser och applikationsplattformar (WebLogic Server, BPEL PM, Tuxedo). Vi arbetar med verktyg, programspråk och ramverk som Java EE, SQL, JDBC, Eclipse, XML, JavaScript, Angular, Struts, C, SOAP, .NET, Perl, PL/SQL, RSA och BPEL. Utvecklingen görs i huvudsak i windowsmiljö.
IT-avdelningen tillhör organisatoriskt huvudkontoret och levererar tjänster till hela Skatteverket. IT-avdelningen finns på sex orter i landet och består av ungefär 800 medarbetare. I Umeå är vi ungefär 50 anställda och 20 konsulter. Vi arbetar med både utveckling och förvaltning av IT-system.

Vi erbjuder dig en arbetsplats

  • med kompetensutveckling; du arbetar och utbyter erfarenheter med några av landets bästa inom IT-området och bara du själv sätter gränserna för din personliga utveckling
  • med samhällsviktiga, intressanta och utvecklande arbetsuppgifter
  • som är till nytta för medborgare och företag
  • med öppenhet, respekt, gott bemötande och mångfald
  • som stimulerar till kreativitet, lärande och utveckling
  • med en god balans mellan arbete och fritid.

Vi söker dig som

Har högskoleutbildning inom datateknik, systemvetenskap eller något annat område som är relevant för tjänsten om minst 120p/180hp. I övrigt ställer de olika tjänsterna olika krav kring din kompetens och erfarenhet. Läs mer om respektive jobb på vår hemsida www.skatteverket.se/jobb.

Välkommen med din ansökan!

Om du har frågor kontakta:

Christina Svedberg
sektionschef
010-578 42 76

Jan-Erik Åberg
facklig kontaktperson ST
010-574 89 75

Susanne O´Konor
facklig kontaktperson Saco
010-574 85 55

Maria Sahlén
HR-konsult
010-572 38 17