Scania IT

Industrial Workshop Support Technician, Scania IT

Rekryterare
Scania IT
Plats
Södertälje
Annonserat
den 3 juli 2017
Stängs
den 21 augusti 2017
Kategori
Övriga it-jobb
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid
Scania genomgår just nu en spännande omvandling från att vara en traditionell lastbilstillverkare till att bli en tjänsteleverantör av kompletta transportlösningar. Vår framgång förutsätter smarta IT-lösningar med all den digitaliseringen som äger rum där Scania IT kommer vara en viktigt möjliggörare på den förändringsresan.

Avdelningen Order to Delivery IT arbetar med att leverera IT till Scanias produktions- och logistikenheter. Bland annat inbegriper det förvaltning av lösningar för produktion. Scania IT har idag ca 1500 medarbetare varav 120 inom Order to Delivery. Du kommer att ingå i en grupp som jobbar med Industrial Workshop Support, som är en grupp med 8 personer som tillhandahåller support för produktionsnära IT-utrustning på våra produktionsenheter i Södertälje. Några av våra strategiska mål är att arbeta mer flödesorienterat för att minska ledtiderna till kund samt att vidareutveckla våra metoder för att hitta och ställa av återkommande fel.

Är du en duktig och framåt tekniker som lockas av en självständig roll och har ett brinnande intresse för IT och en hög känsla för service? Tycker du dessutom det låter spännande att arbeta i en global organisation med goda utvecklingsmöjligheter? Då är det kanske dig vi söker!

Dina arbetsuppgifter
Som tekniker arbetar du nära verksamheten där det händer, vi är ofta först på plats och bedömer vad som behöver åtgärdas.  Du löser och hanterar ärenden som är rapporterade av verksamheten, enligt bestämda processer. Du utför arbetsuppgifter och har troligtvis kompetens inom flera av följande områden:
  • Klienter
  • Nätverk
  • Skrivare
  • Backup
  • Lokala applikationer
  • Automation
Exempel på arbetsuppgifter är installation av olika typer av klienter som PC eller handscanners, patcha nätverksuttag. Du medverkar i eller driver verksamhetsamhetsutvecklande aktiviteter inom egen avdelning, men även tvärfunktionellt när så krävs.

Din profil
Vi söker dig som har en akademisk utbildning inom IT, eller motsvarande erfarenhet, kombinerat med ett brett tekniskt kunnande och ett stort teknikintresse. B-körkort är ett krav då vi arbetar över ett större område. Du behöver ha möjlighet att arbeta beredskap då de verksamheter vi stöttar har öppet 06-24. Schemat för beredskap är rullande vilket innebär att du roterar mellan dagtid, och beredskap. Engelska är vårt koncernspråk som du, förutom svenska, som du behöver behärska i både tal och skrift. Du har troligen en erfarenhet från industriell IT och bor i Södertälje med omnejd.

Vi tror att du som söker tjänsten är nyfiken, har en hög problemlösningsförmåga , är resultatorienterad och har en god planeringsförmåga. Du ser ständiga förbättringar som en del av ditt dagliga arbete. Vidare har du en naturligt god förmåga till både samarbete och är kommunikativ samt har en stark servicekänsla. Det är också viktigt att du kan ta egna initiativ och arbeta självständigt.

Som anställd på Scania erbjuder vi förutom karriär- och utvecklingsmöjligheter andra förmåner som exempelvis personalbil, resultatbonus, tjänstepension, flexibel arbetstid, lunch till reducerat pris och mycket mer.

Ytterligare information
Kontakta gärna Fredrik Andlin (Gruppchef), 08-553 525 76 eller Ann-Louise Rova (Scania Rekryteringscenter), 08-553 715 16.

Ansökan
Ansökan ska innehålla personligt brev, CV samt betygskopior.
 
Gör din ansökan via http://www.scania.com/group/en/available-positions/ för att vi ska få korrekta uppgifter. I de fall det uppstår problem med att registrera din ansökan på scania.com så kan du maila din ansökan till kandidatbokning@scania.com
OBS! Ange Scanias Job Id 20172118 i ämnesraden. Bifoga ditt CV, personligt brev samt relevanta betygskopior. Vi behöver också ditt fullständiga namn, adress, e-post och mobilnummer för att kunna registrera din ansökan. Ofullständiga mailansökningar kommer vi ej kunna hantera.

Liknande jobb

Liknande jobb