IT-specialist till Sisab

Rekryterare
Plats
Stockholms län
Annonserat
den 20 december 2016
Stängs
den 31 januari 2017
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

SISAB är ett av Sveriges största fastighetsbolag och vi som arbetar här har mycket att vara stolta över. Våra smarta och hållbara lösningar för barnens och ungdomarnas utbildningsmiljöer behövs mer än någonsin. Få andra fastighetsägare har så bred och djup kunskap om utbildningsmiljöer som vi har under ett och samma tak. Tillsammans skapar vi rum där kunskap växer


Din profil
Som en av tre IT-specialister på Affärsstödsenheten har du ett varierande uppdrag där du stöttar övriga avdelningar inom SISAB rörande IT miljön. Vi söker nu dig som vill ta ett brett, både strategiskt och operativt ansvar för SISAB:s IT miljö. På SISAB får du möjlighet att hantera ett brett spektrum av IT-frågor och du har en viktig roll i att säkerställa en välfungerande och uppdaterad IT-miljö.
Du har gedigen erfarenhet av operativt arbete inom IT-drift och att se möjligheter och att proaktivt komma med förslag till utveckling av IT miljön. Du drivs av att förbättra IT utifrån verksamhetens behov. Det är meriterande om du tidigare agerat beställare i en outsourcad miljö och ha god förståelse för stora och komplexa IT miljöer.

Som person är du en resultatorienterad problemlösare. Du ser till både helhet och detaljer med ett strukturerat och metodiskt arbetssätt. Din förmåga att skapa samarbete och bygga förtroendefulla relationer är god och du trivs med många, både interna och externa kontakter. Tjänsten ställer höga krav på gott omdöme och professionellt agerande. I den här rekryteringen kommer vi att lägga stor vikt vid personliga egenskaper.

Kvalifikationer
Vi önskar att du har högskoleutbildning som systemvetare, civilingenjör eller annan likvärdig akademisk utbildning inom IT-området. Alternativt likvärdiga kunskaper inhämtade genom arbetslivserfarenhet. Tjänsten kräver att du har minst 3-5 års erfarenhet av motsvarande arbete.
Du har en bred förståelse för IT med erfarenhet av server- och applikationsdrift i en Windowsmiljö. Du bör ha erfarenhet av följande områden:

 • Microsoftteknologi
 • Citrix
 • Web och e-tjänster
 • Databasteknik (SQL)
 • Digital dokumenthantering
 • Systemförvaltning

Meriterande är om du även har erfarenhet av ITIL och PM3.

En dag på jobbet

Vi sitter i trevliga lokaler med goda kommunikationer vid Liljeholmen. Typiska dagliga arbetsuppgifter för dig som IT-specialist innebär bland annat att:

 • hantera och samordna SISAB:s operativa IT-frågor
 • kunna vara teknisk rådgivare och stöd till SISAB:s medarbetare.
 • kunna bistå enhetschefen och SISAB:s ledningsgrupp med underlag i IT-strategiska frågor
 • ansvara för teknisk IT-projektledning vid införande, uppgradering eller avveckling av system/servrar
 • säkerställa en hög driftsäkerhet
 • ansvara för, hantera och styra leverantörsrelationer
 • användarsupport

Ditt nästa steg
I den här rekryteringen samarbetar SISAB med Experis. Tjänsten söker du via "Ansök nu"-knappen. Urvalsprocessen sker löpande och därför är det viktigt att du skickar in din ansökan direkt. Om du har några frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Lena Wassén, telefon 08-508 859 02 alt lena.wassen@se.experis.com.

Välkommen in med din ansökan!


Det här är SISAB

SISAB, Skolfastigheter i Stockholm AB, är ett kommunalt bolag inom koncernen Stockholms stadshus AB. Bolaget omsätter cirka 2 miljarder kronor och äger 590 förskolor, grundskolor och gymnasier i Stockholm, från Kista i norr till Farsta i söder. Totalt äger och förvaltar SISAB 1,8 miljoner kvadratmeter, där fler än 100 000 människor vistas dagligen.

För att ge barn och ungdomar bästa möjliga start i livet äger, förvaltar och utvecklar vi Stockholms skolor och förskolor. Med hållbarhet och smarta lösningar i trygga och inspirerande utbildningsmiljöer bidrar vi till att forma framtiden Stockholm.

Läs mer om oss på www.sisab.se