CGI

Lösningsarkitekt inriktning GIS, Gävle

Rekryterare
CGI
Plats
Gävle
Annonserat
den 21 december 2016
Stängs
den 17 oktober 2017
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Vår satsning för skogsbruket växer kraftigt och vi har kunder över hela Norden som använder våra branschlösningar. Nu söker vi dig som är system-/lösningsarkitekt med inriktning mot GIS och som vill arbeta som konsult i Sveriges ledande IT-tjänstföretag.

Vi är idag ca 50 personer som fokuserat arbetar med att ta fram och utveckla lösningar för våra kunder inom skogsbruket. Hos oss finns en djup och bred teknisk och skoglig kompetens i en mix av dataingenjörer, jägmästare och skogsmästare. Vi har ett nära samarbete med skogsnäringen, maskintillverkare, mjukvaruleverantörer och forskare när vi designar och utvecklar våra lösningar. En mycket viktig delkomponent i många av våra system är verksamhetsanpassad Geografisk IT.Du kommer att aktivt delta i vårt utvecklingsarbete och ta fram strategier för våra branschlösningar till skogsbruket. Som system-/lösningsarkitekt hos oss arbetar du med att säkerställa att vi väljer den mest strategiska och effektiva GIS-lösningen på kort och lång sikt. Du arbetar även med utveckling, kvalitetssäkring och effektivisering av våra kunders hantering av geodata.

Det innebär att du i projekt, uppdrag och förvaltning ansvarar för att designen för framtagen lösning skall passa vår och kundens arkitekturhelhet. Du hanterar och balanserar olika aspekter för lösningen så som funktion, stabilitet, skalbarhet, förvaltningsbarhet, säkerhet och prestanda.

Du kommer att ingå i vår arkitektgrupp där du tillsammans med våra övriga IT-arkitekter verkar för att vi använder oss av vedertagna processer, riktlinjer och modeller samt bidrar med vilken GIS-arkitektur vi skall använda oss av för de olika system-lösningarna. Du planerar och realiserar tillsammans med övriga arkitekter att lösningen baseras på verksamhetens och ITs behov och strategier samt förutsättningar från existerande system och tjänster.

I arbetsuppgifterna ingår även att arbeta med: kravfångst, arkitektur, systemdesign, systemutveckling, teknisk dokumentation och test. I arbetsuppgifterna ingår både design av befintliga system och nyutveckling.Vi ser gärna att du har en akademisk utbildning med IT-inriktning, exempelvis datavetenskaplig civilingenjörsutbildning eller motsvarande. Du bör ha minst 5 års erfarenhet av systemutveckling och minst två års erfarenhet som system-/lösningsarkitekt med inriktning mot GIS.

Det är meriterande om du har arbetat med Esri produkter.

Vem är du?

Förutom goda teknikkunskaper och god problemlösningsförmåga uppskattar du konsultrollen och variationen i konsultyrket. Du sätter alltid kunden i fokus och försöker hitta den bästa lösningen. Du trivs med att arbeta i högt tempo, är självgående, tar egna initiativ och är driven i ditt arbete med stor vilja att alltid leverera det som förväntas av dig. Som person är du utåtriktad, en lagspelare som delar med dig av din kunskap, är ödmjuk, har lätt för att samarbeta och som vill arbeta med människor och teknik. Du vill växa och utvecklas inom spännande och utmanande projekt på plats i Gävle och ute hos kund. Du har en naturlig nyfikenhet på omvärldens förändringar och trender och har kapacitet att nyttja det för att driva utveckling och förbättring på befintlig arkitektur.

Självklart behärskar du att kommunicera på både svenska och engelska väl i såväl tal som skrift.

Att arbeta på CGI

Att arbeta på CGI innebär att du får känna vår lokala närvaro och arbeta nära kunder och medarbetare samtidigt som du kan ta del av ett internationellt nätverk med ovärderliga kompetenser och resurser. Du får ett spännande jobb med stora utvecklingsmöjligheter!

Vill du bli en del i vårt vinnande lag så tveka inte utan kontakta oss, så berättar vi mer!

Stationeringsort: Gävle

Kontaktpersoner:

Jonas Ivarsson, 026-66 59 14, jonas.ivarsson@cgi.com, eller
Annika Gåsberg, 026-54 61 67, annika.gasberg@cgi.com.

Vi vill ha din ansökan senast 2017-01-31.


På CGI är vi ett team av entreprenörer. Vi kallar våra anställda medlemmar därför att alla som börjar på CGI är med och bygger sitt eget företag - ett företag som vuxit till 68 000 personer placerade i 40 länder. CGI grundades 1976 och är en ledande leverantör av IT och affärsprocesser som hjälper våra kunder lyckas. Vi har de globala resurserna, expertisen, stabiliteten och engagerade personer som behövs för att uppnå resultat för våra kunder - och för våra medlemmar. Kom och utvecklas med oss. Läs mer på www.cgi.se.

Det här är ett utmärkt tillfälle att gå med i ett vinnande lag. CGI erbjuder ett konkurrenskraftigt kompensationspaket med möjligheter till professionell utveckling. Förmåner för heltids- och tillsvidareanställda börjar första anställningsdagen och inkluderar ett program för vinstdelning och aktiesparprogram.

Vi tackar alla sökande för ert intresse och engagemang. De kandidater som valts ut till intervju kommer att bli kontaktade.

Vi undanber oss oombedda rekommendationer från förmedlingar.

Som arbetsgivare har vi stort fokus på jämställdhet.

  • Solutions Architecture
  • Systems Architecture