Riksbanken söker IT-säkerhetsarkitekt

Rekryterare
Plats
Stockholm
Annonserat
den 21 december 2016
Stängs
den 15 januari 2017
Ref:
2016-00905
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

SOM IT-SÄKERHETSARKITEKT är du IT-säkerhetsansvarig för verksamhetssystem, infrastruktur och arbetsplats samt ansvarig för IT-kontinuitetsplanering. Du ska vara länken mellan IT och leverantörer samt övrig verksamhet på Riksbanken. Det innebär bl. a. att arbeta nära och i samarbete med systemansvariga, IT-arkitekter, Riksbankens riskenhet och våra leverantörer.  Du kommer att ansvara för kravställning, uppföljning samt stödja IT och verksamheten i IT-säkerhetsfrågor. I rollen ingår även att ta fram övergripande säkerhetsarkitektur inklusive lösningsförslag och ingå i arkitektgruppen.

Riksbankens fokus på bl. a. Cyber-säkerhet och mobilitet ökar just nu mycket snabbt och det händer mycket inom området. I din roll som IT-säkerhetsarkitekt ingår även att omvärldsbevaka IT-säkerhetsområdet och vara del i att ta fram strategier inför framtiden. Detta kan även innebära deltagande i vissa internationella forum. Du kommer även att driva specifika säkerhetsprojekt.

VI SÖKER DIG som har universitets- eller högskoleutbildning inom systemvetenskap, datavetenskap eller motsvarande kunskaper du fått genom arbete. Du har minst 10 års praktisk erfarenhet av IT-säkerhetsarbete och har arbetat med kravställning på IT-säkerhetsområdet. Du har också erfarenhet av outsourcing och riskhantering. Du ska ha kunskap inom applikationsutveckling, IT-infrastruktur, nätverk och operativsystem (UNIX och Windows). Även kunskap om gällande lagar och regelverk inom informationssäkerhet. Du har mycket god förmåga att tala och skriva på både svenska och engelska. Det är meriterande med erfarenhet av att ha arbetat med kravställning mot leverantörer, kontinuitetsplanering, projektledning, upphandlingar och avrop. Arbete inom offentlig sektor och arbete inom drift och systemförvaltning är också meriterande. Även kunskap om IAM (Identity Access Management) och Certifikatshantering/PKI är meriterande. Vi ser gärna att du har någon certifiering inom informationssäkerhetsområdet, exempelvis CISSP, CISM eller motsvarande.

SOM PERSON är du strukturerad, initiativtagande, mål- och resultatorienterad. Du har god samarbetsförmåga och är bra på att kommunicera.

VI ERBJUDER utmanande arbetsuppgifter i en händelserik miljö där Sveriges ekonomiska utveckling står i fokus. Här får du kunniga och engagerade kollegor och mycket stor möjlighet till kompetensutveckling.

Då tjänsten är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras.

VI VILL HA DIN ANSÖKAN med CV och personligt brev inklusive relevanta betyg senast den 8 januari 2017. Om du har frågor är du välkommen att ringa IT-chef Ulrika Pilestål 08-787 03 20.

Riksbankens IT-verksamhet består av två enheter. Vi har outsourcat drift och Servicedesk till Evry och vi köper även i övrigt många tjänster och standardprodukter, både vad gäller IT och annat. IT-verksamheten består också av visst systemutvecklingsarbete, främst inom integrationsområdet, samt systemförvaltning. Riksbanken arbetar processorienterat enligt ITIL och IT-miljön innehåller flera samhällsviktiga system.