Lösningsarkitekt

Plats
Stockholm
Annonserat
den 22 december 2016
Stängs
den 31 januari 2017
Ref:
Af-2016/0047 7107
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Arbetsförmedlingen är Sveriges största förmedlare av arbeten. Att sammanföra arbetsgivare med arbetssökande är vår viktigaste uppgift. Vi har inlett ett omfattande förnyelsearbete som kommer att pågå till och med 2021, i det är IT och digitalisering mycket centralt. Genom att förstå verksamheten och kombinera det med vår IT-kompetens kan vi leverera moderna och värdeskapande tjänster. Vårt mål är högt, vi tänker bli Sveriges modernaste myndighet.

Nu söker vi medarbetare som brinner för att använda datadriven analys för att skapa verksamhetsvärde och kundnytta till både arbetsgivare och arbetssökande samt övriga intressenter. Drivs  du av att skapa förutsättningar för andras utveckling och att se andra lyckas? Är du relationsskapande och gillar du långsiktighet, delaktighet och samarbete? Brinner du för att arbeta i förändring? Då har du hittat rätt - välkommen till ditt drömjobb!

Som lösningsarkitekt för Business Intelligence inom Information Management på IT-avdelningen kommer du ansvara för att hitta den bästa lösningsarkitekturen för att realisera intressenternas krav som därigenom påverkar hela myndighetens prioriteringar i olika datadrivna satsningar. Du kommer arbeta nära verksamheten och tillsammans med områdesarkitekten säkerställer du att utvecklarna inom både Back-End (datalager) och Front-End (beslutsstöd) följer och arbetar efter framtagna riktlinjer och strategier. Du bistår utvecklarna i tekniska frågor och kravanalytikern i dialogen med intressenterna för att förtydliga kravställningen och för att säkra att estimat är tillförlitliga. Tillsammans med analytiker och utvecklare sätter ni planen för den utveckling som ska göras och hur det rent praktiskt skall implementeras

Genom ditt ledarskap och teknikkunskap inspirerar och entusiasmerar du övriga medarbetare till att sträva mot att just datadrivet beslutsfattande och påvisar möjligheter med ny teknik. Tillsammans letar ni ständigt efter förbättringsmöjligheter, implementerar förändringar och säkerställer att effekten blev den avsedda.

För att vara framgångsrik i denna roll förväntas du realisera krav med beaktande av en kostnadseffektiv målarkitektur bestående av traditionellt Datalager (Data Warehouse), modern Big Data teknologi, Extract Transform Load (ETL) verktyg, rapporteringsverktyg, avancerad analys och Geographical Informations Systems (GIS).

Vad kommer du att göra?

• Delta i det dagliga arbetet att realisera intressenternas behov av analys, både i förvaltning och projekt

• Coacha utvecklare inom arkitektur, teknisk vägledning och support samt driva och delta i diskussioner med analytiker och utvecklare

• Utveckla lösningar tillsammans med datalager- och beslutsstödsutvecklare

• Vara delaktig i att skapa och delta i ett fantastiskt lag med en framtida datadriven kultur

• Hitta den perfekta balansen mellan snabbfotad analys och trögflytande informationsarbete, samt sammanfoga miljöer och människor som jobbar inom respektive fokusområde

I rollen som lösningsarkitekt ska du vara en god företrädare för myndigheten, internt och externt.

Vi söker dig som har:

• Högskoleexamen inom Data, Fysik, Matematematik, Systemvetenskap eller motsvarande

• Mer än 3 års erfarenhet av Avancerad Analys, Big Data eller Business Intelligence

• Flerårig erfarenhet som arkitekt inom Avancerad Analys, Big Data eller Business Intelligence i komplexa organisationer med stora datavolymer

• Mycket god erfarenhet och förståelse för olika modelleringstekniker såsom Star-schema, Anchor eller Data Vault etc

• God förståelse för dataintegritet och datasäkerhet

• Förståelse av prediktiv analys och visualisering samt av både strukturerad och ostrukturerad information

Meriterande:

• Mycket god kunskap om parallella datamiljöer och Massive Parallell Processing (MPP)-lösningar

• Erfarenhet av ETL-verktyg samt Master Data Management

Du är en självgående och målinriktad förnyare med kundfokus samt har en välutvecklad förmåga att coacha andra. Du har god samarbetsförmåga, är visionär och inspirerar till engagemang, initiativkraft och ansvarstagande. Du är tydlig, personlig och förtroendeingivande. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Läs om vår organisation och vårt uppdrag på vår hemsida www.arbetsformedlingen.se/ledigajobb Tjänsten är en tillsvidareanställning. Tillträde enligt överenskommelse.

Välkommen med din ansökan märkt med diarienummer Af-2016/0047 7107 senast 31 januari 2017. #LI-post

I denna rekrytering samarbetar Arbetsförmedlingen med Experis IT. Frågor om tjänsten besvaras av Pia Holmberg, rekryteringskonsult på Experis, 08-508 954 04, pia.holmberg@se.experis.com Intervjuer och urval sker löpande.

Fackliga företrädare
Arne Lundström ST 010-486 66 98 Theofania Lazaridis SACO 010-486 61 16 Ulf Törnkvist SEKO 010-487 04 46