FRA

Vill du vara med och utveckla vår SOC (Security Operations Center)

Rekryterare
Plats
Stockholm
Annonserat
den 23 december 2016
Stängs
den 15 januari 2017
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Vill du göra samhällsnytta och bidra till Sveriges oberoende i världen? FRA söker nu en självgående och uthållig person för arbete inom IT-säkerhetsområdet. Är du den vi söker kan vi erbjuda ett varierande arbete i en utmanande och komplex IT-miljö. På FRA arbetar vi med unika uppgifter – för Sveriges säkerhet och integritet.  

Ditt uppdrag

FRA:s säkerhetskontor har just gått in i en ny fas där vi håller på att ta vår interna övervakning och uppföljning av säkerhetsrelaterade IT-händelser till en ny nivå, och du kommer ha en huvudroll i detta arbete.

Detta innebär huvudsakligen att hantera och analysera loggdata i vår SOC (Security Operations Center) på ett nytt, effektivare och mer verkningsfullt sätt än tidigare, samt att förvalta och utveckla systemstödet inom området. Det innebär även att du aktivt kommer att delta i myndighetens Incident Response Team. Vidare kommer du arbeta med att utveckla säkerhetskontorets förmåga att genomföra penetrationstester och säkerhetsgranskningar av myndighetens olika IT-miljöer.

Du kan

Du ska ha goda kunskaper inom IT- och nätverksteknik generellt, vilken kan vara förvärvad genom såväl akademiska studier som relevant arbetslivserfarenhet. Vi söker dig med erfarenhet av operativt IT-säkerhetsarbete och vi förväntar oss att du har djup kunskap inom det området. Du ska utöver detta ha mycket goda kunskaper inom minst ett av följande områden; nätverk och trafikanalys, tekniska säkerhetsfunktioner (brandväggar, IDS, antivirus) eller Windows/Linux som operativsystem.

Det är meriterande om du har kunskap om olika IT-miljöers uppbyggnad och administration, programmering eller visualisering av data. Har du tidigare jobbat med penetrationstester eller intrångs­detektering är det också en fördel. Tidigare erfarenhet från arbete i en SOC är meriterande, liksom goda kunskaper om IT-forensik eller erfarenhet av drift av IT-miljöer. Vårt SOC-team behöver förstärka sin Windows-kompetens vilket gör kunskap inom detta område som meriterande.

Du har goda kunskaper i och kan uttrycka dig väl på såväl svenska som engelska.

Du är

Denna tjänst ställer mycket höga krav på integritet, omdöme och uthållighet. Du måste vara bra på att planera och organisera ditt arbete. Du är nyfiken och tycker om att gräva ner dig i data för att hitta avvikelser eller onormala mönster och du är noggrann i detta. Du är envis och uthållig. Att leverera med kvalitet är en självklarhet för dig.

Vi förväntar oss att du själv ser vad som behöver göras och tar tag i det, du förblir lugn och sansad och klarar av att prioritera även när det blir mycket att göra. Du har lätt att samarbeta med kollegor, du är lojal mot myndigheten och uppdraget samtidigt som du är serviceinriktad och vill bidra med att leverera lösningar.

Det är viktigt för dig att underhålla dina specialistkunskaper inom området och du kan på ett bra sätt vara en kunskapsresurs för andra.

Om FRA

FRA är en civil myndighet under Försvarsdepartementets ansvarsområde med ca 700 anställda. Genom underrättelseverksamheten, där signalspaning bedrivs, ger FRA stöd till regeringens utrikes-, säkerhets- och försvarspolitik på kort och lång sikt. Vi verkar också för ökad informationssäkerhet i samhällsviktig statlig verksamhet.

Mer information

Arbetsplatsen är belägen i närheten av Drottningholm, cirka tio minuter med buss från Brommaplan. Svenskt medborgarskap är ett krav, och innan du anställs vid FRA kommer registerkontroll att göras. Vi tillämpar sex månaders provanställning. För mer information är du välkommen att kontakta Katrin på telefon 08-471 47 98. Fackliga företrädare nås på 08-471 46 00.

Ansökan sker via www.fra.se senast 2017-01-15.