Verksamhetsspecialist/kravanalytiker

Rekryterare
Plats
Stockholm
Annonserat
den 4 januari 2017
Stängs
den 14 januari 2017
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Vi söker två personer som gillar att jobba med förvaltning av systemstöd, kravframställan och test.

Det händer mycket spännande hos oss på Folksam just nu. Vi gör stora satsningar inom IT för att möta nya krav från omvärlden. Tillsammans gör vi Folksam till ett modernt finansiellt företag som skapar trygghet för våra kunder. Vi kan erbjuda många utvecklingsmöjligheter i en stimulerande miljö. Tycker du om att känna dig delaktig och vara med när det händer saker, då är vi rätt arbetsplats för dig!

I detta arbete är du en naturlig del av såväl affärsverksamheten som IT-verksamheten och vårt arbetsklimat kännetecknas av engagemang och stor drivkraft. Vi sitter i moderna, nyrenoverade lokaler på Södermalm i Stockholm.


Det här gör du som verksamhetsspecialist/kravanalytiker på Folksam

Du arbetar med att förvalta vårt systemstöd (t ex att stötta våra slutanvändare), framställa krav för ny systemfunktionalitet och att testa. Detta gör du i ett agilt team där du tillsammans med övriga kompetenser i teamet tar emot beställningar/uppdrag från en prioriterad lista med uppdrag och tillsammans driver ni dem till att de är implementerade, i detta fall i vårt systemstöd i SAP/CD. Verksamhetsområdet spänner över bland annat in- och utbetalningar, återbäring och återförsäkring. 

Du jobbar nära andra grupperingar inom vår IT-organisation dit denna tjänst sorterar och de olika affärsområden som berör detta område. För att säkerställa att vi kan bidra med största möjliga nytta för våra ekonomiprocesser är det också en viktig uppgift för dig och teamet att arbeta med att ständigt utveckla dig/er och våra arbetssätt.


Är du den vi söker?

Nu söker vi två nya medarbetare till våra två team. Vi vill att du antingen har en bakgrund som verksamhetsnära systemförvaltare och/eller kravanalytiker och/eller har erfarenhet från den affärstillämpning som vi stöder, med fokus på bokföring. Erfarenhet från finans/försäkringsbranschen är meriterande likaså är det meriterande om du arbetat med verksamhetsanalys eller varit delaktig och känner intresse för det arbetsområdet, om du arbetat med SAP eller om du arbetat med systemutveckling. Vi lägger stor vikt vid din personlighet och på att få en bra spridning på personer med olika bakgrund i teamen så tveka inte att söka om du är nyutexaminerad, gärna då med en utbildning som på något sätt innehållit delar av ovanstående beskrivningar, till exempel systemvetenskap eller ekonomi.

För att lyckas i detta jobb har du lätt för att samarbeta och har god analytisk förmåga vilket krävs för såväl förvaltning, kravframställan som test. Du behöver kunna driva dina uppdrag men även gilla att vara på detaljnivå inom dessa. Du är en person som också drivs såväl av att löpande upprätthålla nödvändig dokumentation som att föreslå förbättringar av systemstödet eller rutiner runt detta. Du är alltså drivande och strukturerad samt påminner och följer upp. Vidare är du lugn, uppmärksam och tillmötesgående i ditt bemötande.


Mer information och ansökan

Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta gruppchef Håkan Swärm, 08-772 64 18 eller förvaltningsledare Cecilia Brick, 08-772 62 76.

Fackliga representanter: FTF Cecilia Graff, 063-57 71 64, Akademikerföreningen Pekka Mårtensson, 0708-31 60 23 och HKF Mikael A Carlsson, 0708-31 51 32.

Välkommen att skicka in din ansökan med CV och personligt brev senast den 14 januari 2017. Vi tar emot ansökningar via vårt rekryteringssystem.


Vi är cirka 3 900 medarbetare inom Folksamgruppen som erbjuder försäkringar och pensionssparande som skapar trygghet i livets alla skeden. Nära varannan svensk är försäkrad hos oss och vi är en av Sveriges största kapitalförvaltare. Vi engagerar oss i det våra kunder bryr sig om och vår vision är att de ska känna sig trygga i en hållbar värld. Därför är vi måna om att våra kunder är rätt försäkrade och arbetar långsiktigt med bland annat trafiksäkerhet, miljöarbete och ansvarsfulla investeringar