Gavlefastigheter och Gävle Hamn söker en Systemförvaltare

Rekryterare
Plats
Gävleborgs län, Gävle
Annonserat
den 23 december 2016
Stängs
den 20 januari 2017
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Gavlefastigheter: De flesta som bor i Gävle kommun nyttjar våra lokaler på ett eller annat sätt. Du kanske lämnar ditt barn på en förskola, lånar böcker i ett bibliotek eller spelar innebandy i en sporthall. Våra 400 byggnader används för såväl studier och arbete som fritid och samhällsservice. Vi är ca 65 medarbetare som tillsammans arbetar för att skapa trygga och trivsamma miljöer för våra hyresgäster. Vårt kontor finns i Teknikparken. Gävle Hamn: Gävle hamn är ett modernt intermodalt logistikcentrum där sjöfart, järnväg och vägtransporter möts. Gävle Hamn AB har i uppdrag att förse terminaloperatörer, speditörer, varuägare och andra intressenter med en effektiv infrastruktur. Övergripande uppdrag är att skapa förutsättningar för regionens export-och importföretag att utvecklas och förutsättningar för Gävle-regionen att växa. Samt bidra till tillväxt genom att möjliggöra ökade volymer och fler etableringar.


Arbetsbeskrivning

Systemutvecklare med teknisk inriktning. Tjänsten är en delad tjänst fördelat på 50/50 mellan Gavlefastigheter AB och Gävle Hamn AB. Som systemförvaltare har du ansvar för koncernens systemsamordning och systemförvaltning.

Tillsammans med IT-strategen och respektive systemägare utvecklar och förvaltar du verksamheternas systempark.
Du arbetar i befintliga verksamhetssystem med dokumentation, registrering, planering och uppföljning, och som en länk mellan IT-strategi och IT-drift.

Du fungerar även som informatör och utbildare kring verksamheternas systemlösningar, och planerar och utför drift och underhåll av interna verksamhetssystem. Du bistår koncernens verksamheter med support, och deltar i projekt, ny- och ombyggnad, samt driftsättning av verksamhetssystem.

Genom framförhållning och proaktiv omvärldsbevakning sköter du och utvecklar våra system som exempelvis vårt arbetsorderprogram XPAND för att synkronisera och effektivisera våra administrativa processer.

Vem är du?

Gavlefastigheter och Gävle Hamn söker en Systemförvaltare med teknisk inriktning. Då tjänsten är delad mellan Gavlefastigheter AB och Gävle Hamn AB behöver du trivas med att ha ett flexibelt förhållningssätt.

Du är en driven person som ser den höga förändringstakten och arbetet över bolagsgränserna inom koncernen som berikande och utvecklande. Du har både teoretisk och praktisk kunskap och erfarenhet inom arbetsområdet.

Det är viktigt att du är pedagogisk och kommunikativ då du har kontakt med och samarbetar med avdelningar inom Gavlia-koncernen, Gävle Hamn AB, förvaltningar och bolag inom Gävle kommunkoncern, leverantörer och myndigheter.

Du har en förmåga att utreda, analysera och utforma förslag utifrån verksamhetens behov och förutsättningar för att nå bästa resultat. Du är kreativ och analytisk då du utvärderar olika handlingsalternativ och en tydlig beställare och kravställare av system.

Kvalifikationer

Minst 3-årig högskoleutbildning inom IT området inom till exempel systemvetenskap.
Alternativt en annan utbildning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig.

Kontaktperson

I denna rekrytering samarbetar Gavlefastigheter och Gävle Hamn med Experis, ett företag inom ManpowerGroup. För mer information angående tjänsten är du varmt välkommen att kontakta
rekryteringskonsult:

Marjo Carlson
tel 070-377 06 64
marjo.carlson@se.experis.com

Fackliga företrädare:

Anna-Lena Wennerberg,
Vision - 026-17 84 53

Karin Andersdotter,
Sveriges ingenjörer - 026-17 82 03

Seved Lindström,
Kommunal - 026-51 71 04