Javautvecklare till Sundbyberg

Rekryterare
Plats
Sundbyberg, Stockholm
Annonserat
den 9 januari 2017
Stängs
den 20 januari 2017
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Vi ser möjligheter, gör du?

Vårt uppdrag är att bidra till ett väl fungerande samhälle genom att skapa balans mellan den som inte fått betalt och den som ska betala. Vi är på väg mot mer automatisering och digitalisering - vi ersätter äldre och komplexa system.  Ett av målen är att erbjuda våra kunder e-tjänster. it-organisationens stora framgångsfaktor är att vi arbetar tillsammans med verksamheterna inom myndigheten och i agila team. Vi bedriver en mängd olika projekt och har stora utmaningar framför oss, det finns därför stora möjligheter att utvecklas. När vi frågar våra medarbetare om arbetsmiljön framhåller de att vi har ett öppet klimat och att arbetsplatsen präglas av hög trivsel och delaktighet.

Ditt nya jobb

I rollen som systemutvecklare kommer du att få arbeta i högt prioriterade projekt och strategiskt viktiga IT-projekt. Du kommer att vara med och utveckla våra nya system samt modernisera andra förvaltningsprojekt. Rollen som systemutvecklare är därför utmanade men även omväxlande. Våra system är komplexa och flertalet av dem är integrerade med andra myndigheter såsom Polisen, Försäkringskassan och Skatteverket. Här finns goda möjligheter att utvecklas inom rollen som systemutvecklare men även få chansen att gå vidare i karriären till andra roller inom IT- organisationen. Du kommer att arbeta i ett av våra agila team.

Har du den bakgrund och de egenskaper vi söker? 

Du ska ha en relevant högskoleutbildning eller motsvarande arbetslivserfarenhet. Vi söker dig som de senaste åren har arbetat med systemutveckling och inom Java samt webbaserade tekniker. 

Det är meriterande om du har arbetat med continuous integration och testdriven utveckling. Vidare är det meriterande om du har tidigare erfarenhet av Maven, Git och Jenkins. Vi har infört det agila arbetssättet hos oss så om du har arbetat agilt är det meriterande.

Du måste vara svensk medborgare eftersom arbetsuppgifterna inom anställningen är placerade i säkerhetsklass.

Dina egenskaper

Det är nödvändigt att du har förmågan att se problem och lösningar ur olika synvinklar. För att lyckas måste vi ha förståelse för såväl våra kunder som användare och beställare av systemen.

Eftersom vi jobbar tvärfunktionellt inom olika områden behövs samarbetsvilja och mycket god förmåga att upprätthålla goda relationer såväl inom teamet som till leverantörer och kollegor på alla nivåer. I övrigt ser gärna att du har en god analytisk förmåga och är resultatorienterad.

Som utvecklare av våra verksamhetssystem och i vårt digitaliseringsarbete ska du vara mycket nyfiken på teknik och kunna jobba självständigt såväl som i team. Vi är fortfarande en ny organisation och det händer mycket hela tiden så du måste vara beredd på att vara flexibel, förändringsbenägen och vilja bidra till ständig förbättring. 

Du ska kunna kommunicera både skriftligt och muntligt på svenska och ha förmågan att anpassa din kommunikation till mottagaren.

  •  

Tillträde är enligt överenskommelse.

Vid urvalsarbetet kan vi komma att använda tester.

Kronofogden använder det statliga ramavtalet för annonsförmedling. Vi undanber oss därför vänligen samtal från annonsförmedlare eller försäljare.