Configuration Manager till Sundbyberg

Rekryterare
Plats
Sundbyberg, Stockholm
Annonserat
den 9 januari 2017
Stängs
den 20 januari 2017
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Vi ser möjligheter, gör du?

Vårt uppdrag är att bidra till ett väl fungerande samhälle genom att skapa balans mellan den som inte fått betalt och den som ska betala. Vi är på väg mot mer automatisering och digitalisering - vi ersätter äldre och komplexa system. Ett av målen är att erbjuda våra kunder e-tjänster. it-organisationens stora framgångsfaktor är att vi arbetar tillsammans med verksamheterna inom myndigheten och i agila team. Vi bedriver en mängd olika projekt och har stora utmaningar framför oss, det finns därför stora möjligheter att utvecklas. När vi frågar våra medarbetare om arbetsmiljön framhåller de att vi har ett öppet klimat och att arbetsplatsen präglas av hög trivsel och delaktighet.

Ditt nya jobb

Vi bygger lösningar baserade på Java och .NET. Som Configuration Manager ansvarar du för leveranser och installation av mjukvara. Du säkerställer spårbarhet mellan krav, design, kod, test och leverans. Det innebär att du håller ihop utvecklings-, test- och produktionsmiljöer i unix/linux och/eller Windows.
Du säkerställer att projekten använder de verktyg och den CM-metodik som vi har beslutat om, och ger tekniskt stöd. Du arbetar med versionshanteringssystem, byggstöd och applikationsservrar. Vidare har du hand om integration i och mellan system, kvalitetssäkring och automatisering, och stöttar projektledningen med ditt CM-perspektiv. Vi ställer höga krav på konfigurationsstyrning av komponenter och tjänster och förväntar oss att du bidrar till vidareutvecklingen av denna styrning. Du ansvarar även för och stödjer andra projekt med integrationer och beställningar gentemot driften.

Har du den bakgrund och de egenskaper vi söker?

Du har en relevant högskoleutbildning eller motsvarande arbetslivserfarenhet. Vi ser att du har gedigen och aktuell arbetslivserfarenhet inom området Configuration Manager. Du har helst erfarenhet av förvaltning och systemutveckling inom Java eller .Net. Vi tror att du tidigare har arbetat med integration i olika miljöer samt har gedigen erfarenhet av arbete med versionshantering för parallell utveckling.

Det är meriterande om du har erfarenhet av Git, Jenkins, Nexus, ClearCase, Maven, MSBuild, npm och nuget samt förstår dig på nätverk och appservrar som WLS eller IIS. Det är vidare meriterande om du har vana av att arbeta med förändringsprocesser och effektivisering inom relevant område.

Du måste vara svensk medborgare eftersom arbetsuppgifterna inom anställningen är placerade i säkerhetsklass.

Dina egenskaper

Det är nödvändigt att du har förmågan att se helheten och förstå drivkrafter och behov i verksamheten. Som Configuration Manager behöver du ha en mycket god analytisk förmåga, du fattar beslut och du är resultatinriktad.

Eftersom vi jobbar tvärfunktionellt inom olika områden behövs samarbetsvilja och mycket god förmåga att upprätthålla goda relationer såväl inom teamet som till beställare, chefer och kollegor. Vi ser även att du är självgående och har mycket god förmåga att planera och strukturera ditt arbete.

Vi är fortfarande en ny organisation och det händer mycket hela tiden så du måste vara beredd på att vara flexibel och förändringsbenägen.

Du behöver ha mycket god förmåga att kommunicera både skriftligt och muntligt på svenska och kunna anpassa din kommunikation till mottagaren.

Information

Tillträde är enligt överenskommelse.

Vid urvalsarbetet kan vi komma att använda tester.

Kronofogden använder det statliga ramavtalet för annonsförmedling. Vi undanber oss därför vänligen samtal från annonsförmedlare eller försäljare.