Testledare till Sundbyberg

Rekryterare
Plats
Sundbyberg, Stockholm
Annonserat
den 9 januari 2017
Stängs
den 20 januari 2017
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Vi ser möjligheter, gör du?

Vårt uppdrag är att bidra till ett väl fungerande samhälle genom att skapa balans mellan den som inte fått betalt och den som ska betala. Vi är på väg mot mer automatisering och digitalisering - vi ersätter äldre och komplexa system.  Ett av målen är att erbjuda våra kunder e-tjänster. It-organisationens stora framgångsfaktor är att vi arbetar tillsammans med verksamheterna inom myndigheten och i agila team. Vi bedriver en mängd olika projekt och har stora utmaningar framför oss, det finns därför stora möjligheter att utvecklas. När vi frågar våra medarbetare om arbetsmiljön framhåller de att vi har ett öppet klimat och att arbetsplatsen präglas av hög trivsel och delaktighet.

Ditt nya jobb

Som testledare hos oss arbetar du med att ta fram strategier, planering och analys för testning. I mindre projekt jobbar du även med testdesign och testutförande. Vi har infört ett agilt arbetssätt  och du får möjlighet att påverka och vidareutveckla våra arbetssätt inom testning och där har din tidigare erfarenhet stor betydelse.

Flera av våra it- projekt är strategiskt högt prioriterade för att utveckla och stötta Kronofogdemyndighetens kärnverksamhet. Du säkerställer att vi levererar rätt kvalitet i projekten och du får även stötta verksamheten i hur acceptanstest ska bedrivas.

Vi kommer även att upphandla standardapplikationer, så har du kunskap kring upphandling och acceptansförfarande är det högt meriterande. E-tjänster är ett annat stort prioriterat område som kommer att kräva testprocessutveckling för effektiv kvalitetssäkring.

Vi erbjuder en varierad arbetssituation eftersom vi arbetar med nyutveckling, vidareutveckling och expertstöd i en mix av stora och små projekt och förvaltningsgrupper.

Har du den bakgrund och de egenskaper vi söker? 

Du ska ha en relevant högskoleutbildning eller motsvarande arbetslivserfarenhet. Du har gedigen och aktuell arbetslivserfarenhet av verksamhetsnära tester samt flera års erfarenhet som testledare där du har arbetat med test av komplexa administrativa applikationer.

Du ska ha god kännedom om testmetoder, processer och testverktyg som finns på marknaden.

Vidare har du erfarenhet av integrationsintensiv testning, god förståelse för komplexa testmiljöer och testdatahantering. 

Vi har infört det agila arbetssättet hos oss så om du har arbetat agilt är det högt meriterande. Det är även meriterande om du har arbetat med utforskande testteknik.

Du måste vara svensk medborgare eftersom arbetsuppgifterna inom anställningen är placerade i säkerhetsklass 

Dina egenskaper

Det är nödvändigt att du har förmågan att se problem och lösningar ur olika synvinklar. För att lyckas måste vi ha förståelse för såväl våra kunder som användare och beställare av systemen.

Du har en god ledarförmåga, du är strukturerad och har dessutom en god analytisk förmåga. Eftersom vi jobbar tvärfunktionellt inom olika områden behövs samarbetsvilja och mycket god förmåga att upprätthålla goda relationer såväl inom teamet som till leverantörer och kollegor på alla nivåer.

Du ska kunna kommunicera både skriftligt och muntligt på svenska och ha förmågan att anpassa din kommunikation till mottagaren.

Tillträde är enligt överenskommelse.

Vid urvalsarbetet kan vi komma att använda tester.

Kronofogden använder det statliga ramavtalet för annonsförmedling. Vi undanber oss därför vänligen samtal från annonsförmedlare eller försäljare.