Scania IT

Testledare, Scania IT

Rekryterare
Plats
Södertälje
Annonserat
den 27 december 2016
Stängs
den 20 januari 2017
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Scania genomgår just nu en spännande omvandling från att vara en traditionell lastbilstillverkare till att bli en tjänsteleverantör av kompletta transportlösningar. Vår framgång förutsätter smarta IT-lösningar med all den digitaliseringen som äger rum där Scania IT kommer vara en viktigt möjliggörare på den förändringsresan. Avdelningen Order to Delivery på Scania IT ansvarar för utveckling och förvaltning av IT-stödsystem inom Scanias hela flöde från kundorder till logistik, produktion, leverans och fakturering samt industriunderhåll. Avdelningen tar ett helhetsansvar för IT-produktionen mot en av Scanias kärnprocesser med samma namn, Order to Delivery (O2D) bland annat genom att ha lokal representation vid de största produktionsenheterna ute i världen. Helhetsansvaret och utmanande projekt har skapat behov av en bredare sammanhållning av testaktiviteter inom avdelningen. Där utmaningar som koordinerade tester, skapande av testdata för prestandatester, sammanhållning av releaseaktiviteter och flödestester från säljstödsystem till produktion i testmiljö. Vi söker därför en erfaren testledare som har erfarenhet av testning av stora komplexa system bestående av många integrerade system och som är trygg i att kommunicera med många organisationer och team.

Dina arbetsuppgifter
Du kommer att ingå i en organisation som har ansvar för stora delar av flödet och som förvaltar och utvecklar många av de system som ingår. Till din hjälp finns lösningsarkitekter, kravanalytiker, utvecklare, testare, projektledare, förvaltningsledare etc och tillsammans ansvarar ni för att verifiera befintlig och ny funktionalitet. Några specifika uppgifter som du ansvarar för är att:

 • Driva strategiska frågor kring utveckling av flödestester inom O2D
 • Koordinera testaktiviteter mellan många olika förvaltningar och projekt
 • Hålla tät dialog med verksamheter och användare av stödsystemen
 • Koordinera och synkronisera användandet av testdata
 • Företräda O2D inom förbättringsverksamhet av testning och liknande forum på Scania IT
 • Bidra till att förbättra och standardisera testprocessen inom förvaltningarna

Din profil
Som testledare för orderflödet inom O2D behöver du ha:

 • Erfarenhet av testkoordinering och testledning inom IT
 • Erfarenhet och referenser från verifiering av komplexa flöden
 • ISTQB eller motsvarande certifiering
 • Goda kunskaper i ITIL
 • Ledarerfarenhet och god kommunikationsvana
 • Kännedom och kunskaper inom testautomation och Agil utveckling

Meriterande är även:

 • Erfarenhet av Supply Chain och orderflöden från industriproduktion


Vi förväntar oss att du har en akademisk examen inom IT, kompletterat med minst 5 års erfarenhet som testledare. Du har en god förståelse för systemutvecklingsprocessen och dess livscykel. Vidare har du en naturligt god förmåga till både samarbete och kommunikation, som testledare är du en viktig lagspelare med ett nära samarbete med förvaltningsgrupper och linjeorganisationen inom Scania IT. Det är också viktigt att du kan ta egna initiativ och arbeta självständigt.  Engelska är vårt koncernspråk som du, förutom svenska, behöver behärska i både tal och skrift.
 
Som anställd på Scania erbjuder vi förutom karriär- och utvecklingsmöjligheter andra förmåner som exempelvis personalbil, resultatbonus, tjänstepension, flexibel arbetstid, lunch till reducerat pris och mycket mer. Bor du i Stockholm erbjuder vi direktbuss mellan Stockholm och Södertälje med Scania Job Express

Ytterligare information
Om du vill veta mer om tjänsten kontakta Christer Borg (Gruppchef), 08-553 700 72 eller Ann-Louise Rova (Scania Rekryteringscenter), 08-553 715 16.

Ansökan
Ansökan ska innehålla personligt brev, CV samt betygskopior.

Vid ev. problem att ansöka kan du skicka din ansökan direkt till kandidatbokning@scania.com. Ange ”Jobbid xxxxx, ”Roll/rubrik” i ämnesraden. Bifoga ditt CV och personliga brev. Vi behöver också ditt fullständiga namn, personnummer, adress, e-post och mobilnummer för att göra din ansökan komplett.