Senior IT-tekniker

Plats
Sundsvall Västernorrland
Annonserat
den 28 december 2016
Stängs
den 31 januari 2017
Ref:
074605-2016
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Försäkringskassans vision är ett samhälle där människor känner trygghet om livet tar en ny vändning.

Vi erbjuder dig ett intressant och utvecklande arbete som spelar en viktig roll i människors liv. Vi är en av Sveriges största myndigheter och finns över hela landet vilket innebär att det finns goda möjligheter till utveckling och rörlighet. Att arbeta med ständiga förbättringar är en viktig del för att nå vårt mål att öka allmänhetens förtroende. De flesta av våra medarbetare arbetar i team där alla får ta ett stort ansvar för det gemensamma arbetet. Vi tycker att det är viktigt med en hälsosam livsstil och en bra balans mellan arbete och privatliv. Därför satsar vi på friskvård, möjlighet till flexibla arbetstider och vissa möjligheter till distansarbete. Vi arbetar också aktivt för att vara en inkluderande arbetsplats där alla får lika möjligheter.

Läs mer om Försäkringskassan som arbetsgivare och hur det är att jobba hos oss


Försäkringskassan IT söker IT-tekniker

Försäkringskassan IT arbetar med "hela kedjan" - från utveckling till produktion och förvaltning av IT-tjänster. Vi levererar IT-tjänster inom handläggning, administration och självbetjäning för Försäkringskassan, Pensionsmyndigheten och andra partners. 

Verksamhetsområde IT-produktion (enhet Middleware) söker en Senior IT-tekniker

Arbetsuppgifter och ansvar

 • Som tekniker kommer du att aktivt bygga, konfigurera, installera och förvalta våra testmiljöer och produktionsmiljön.
 • Du stödjer projekt och andra funktioner i frågor runt produkter och koncept. Vidare ingår analys av belastning och prestanda, att analysera trender i systemen och ge förbättringsförslag.
 • Du kommer också att ge stöd och hjälp vid problemanalys och felsökning.
 • Du ansvarar för det löpande arbetet med installationer i samverkanstest-, verifierings- och produktionsmiljö liksom uppföljning och trimning av systemen.
 • I samråd med din närmaste chef ansvarar du också för att göra nödvändiga prioriteringar i ditt arbete för att nå verksamhetens fastställda mål.

Kvalifikationer

Vi söker dig som:

 • har ett stort intresse för drift av komplexa IT-system
 • har goda kunskaper inom någon middlewareplattform, främst Weblogic eller Tuxedo, men även andra middlewareplattformar är meriterande
 • har en god förmåga att felsöka och behärskar Linux, Shell scripts (bash/ksh) och python/perl
 • förstår hur t.ex. kommunikation och lagring fungerar

Det är meriterande om du har:

 • kunskaper om test, dokumentation och eller ändringshantering
 • har erfarenhet av C/C++ eller java

Personliga egenskaper

Vi söker dig som:

 • är noggrann och resultatinriktad
 • har god samarbetsförmåga och lätt att arbeta i grupp
 • har en hög känsla för kvalitet och service
 • har lätt för att uttrycka sig i tal och skrift

Övrigt

Anställningen är tillsvidare, heltid, med tillträde enligt överenskommelse. Anställningar på IT-avdelningen innebär beredskapstjänstgöring vid behov. Svenskt medborgarskap krävs eftersom tjänsterna kommer att vara säkerhetsklassade och säkerhetsprövning kommer göras. Placering i Sundsvall.

Mer information

Har du frågor är du välkommen att kontakta enhetschef Michael Brundin, tfn 070-344 24 75. För frågor om rekryteringsprocessen går det bra att kontakta HR-specialist Angelina Heineman på 010-116 79 57. Fackliga representanter är för Saco-S Erik Lidström, för ST Harald Höglund. Dessa nås via vår växel 08-786 90 00.

Vi avstår erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Ansökan

Vi vill ha din ansökan med meritförteckning märkt med diarienummer 074605-2016 senast den 31 januari 2017. Du behöver inte bifoga betygskopior och liknande till din ansökan, dessa tas med till en eventuell intervju.