Länsförsäkringar AB söker en IT-säkerhetsanalytiker

Plats
Stockholms län
Annonserat
den 29 december 2016
Stängs
den 8 februari 2017
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Det digitala mötet med kund står i centrum för Länsförsäkringars omfattande satsning inom digitalisering. Som ett led i att förstärka leveranskapaciteten inom den digitala satsningen söker vi nu en IT-säkerhetsanalytiker till IT-avdelningen på Länsförsäkringar AB.

Om jobbet

Du kommer vara med och ansvara för IT-säkerheten för länsförsäkringsgruppens lösningar. Vi har som uppdrag att tillgodose att IT-lösningar inom Länsförsäkringsgruppen är säkra och inte medför risker för affären. Som IT-säkerhetsanalytiker kommer du att analysera komplexa företeelser relaterade till olika former av IT-angrepp, dra relevanta slutsatser, samt att uppdatera analysverktyg för att förbättra analysförmågan.

I arbetet ingår bl.a. att:

 • Äga förvaltningen av SIEM-verktyget
 • Hantera larm från ett flertal analysverktyg
 • Tolka och analysera varningar som bygger på brandväggsväggarloggar, applikationsloggar, nätverksflödesdata och andra relevanta källor, för att upptäcka hot
 • Följa den föränderliga hotbilden genom omvärldsbevakning
 • Delta i incidenthanteringsprocessen
 • Dokumentera

I rollen som IT-säkerhetsanalytiker kommer du ingå i ett team av erfarna säkerhetsexperter. IT-säkerhetsområdet innebär ständigt nya utmaningar och arbetet erbjuder stora möjligheter till egen påverkan på arbetsuppgifter. Som IT-säkerhetsanalytiker kommer du att ingå i IT-säkerhetsfunktionen på Länsförsäkringar AB under funktionell ledning av IT-säkerhetschefen. IT-säkerhetsfunktionen är organiserad i gruppen Arkitektur och IT-säkerhet i IT-styrningsavdelningen.

Vem är du?

Du har tidigare arbetat i en liknande roll där stora delar av leveransen är outsourcad. Du följer den tekniska utvecklingen inom IT-säkerhet och ligger i framkant i förståelsen vad befintliga och nya hot innebär riskmässigt för ett företags informationstillgångar.

För att vara den vi söker har du:

 • Relevant akademisk examen Genuint intresse för IT- och informationssäkerhet
 • Ha god analytisk förmåga med fallenhet för att finna mönster i stora mängder data
 • Erfarenhet inom nätverksområdet
 • Erfarenhet av Security Incident and Event Management (SIEM) och andra analysverktyg
 • Lång erfarenhet inom IT-säkerhetsområdet
 • Erfarenhet av system med höga krav på tillgänglighet Erfarenhet av outsourcing, styrning, beställarroll och samarbete med externa leverantörer
 • Mycket god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska och engelska
 • En eller flera säkerhetscertifieringar

Vi ser det som meriterande om du har erfarenhet av försäkrings-/bankverksamhet.

Som person är du strukturerad, har mycket god analytisk förmåga och har en förståelse för komplexa flöden och beroendesamband. Du är flexibel och har förmågan att kommunicera på ett pedagogiskt och tydligt sätt. Några av våra framgångsfaktorer är att vi alltid utgår från kundens behov, är affärsmässiga och leveransorienterade. Vi lägger därför stor vikt vid att du är målinriktad, kundfokuserad och lösningsorienterad.

Vi vill att du bidrar och samarbetar väl med kollegor och samarbetspartners och är en lagspelare som är noggrann, ansvarstagande, prestigelös och initiativrik. Viktigast av allt är att du brinner för IT-säkerhet, analys och teknik!

Välkommen till en arbetsgivare som inte är som alla andra!

Ansökan

I denna rekrytering samarbetar Länsförsäkringar AB med Experis IT. Frågor om tjänsten besvaras av Lena Wassén, rekryteringskonsult på Experis IT, 08-508 859 02, lena.wassen@se.experis.com. Du söker tjänsten genom att registrera ditt CV på www.experis.se och koppla mot tjänsten. Vänligen skicka in din ansökan så snart som möjligt då urval sker löpande.


Länsförsäkringar - en unik arbetsgivare Länsförsäkringar är inte ett företag, utan flera. Runt om i landet finns 23 självständiga och kundägda länsförsäkringsbolag som tillsammans äger Länsförsäkringar AB med dotterbolag. Välkommen till en bank- och försäkringsgrupp som inte är riktigt som alla andra.

Läs mer om Länsförsäkringar AB med dotterbolag > http://www.lansforsakringar.se/om-oss/om-lansforsakringsgruppen/lansforsakringar-ab/