FRA

Utvecklare med matematisk skärpa

Rekryterare
Plats
Stockholm
Annonserat
den 3 januari 2017
Stängs
den 22 januari 2017
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

På FRA arbetar vi med något som ingen annan gör i Sverige, och det kan du bli en del av. Oavsett yrkesroll är vi med och gör samhällsnytta genom att bidra till ett meningsfullt syfte — tillsammans arbetar vi med unika uppgifter för Sveriges säkerhet och integritet.

Vi erbjuder intressanta arbetsuppgifter med goda möjligheter till egen utveckling och vi är övertygade om att en blandning av människor med olika bakgrund skapar en dynamisk och kreativ arbetsmiljö – våra olikheter är vår styrka.

Utvecklare med matematisk skärpa

Vill du göra samhällsnytta och bidra till Sveriges oberoende i världen? FRA söker nu en problemlösare till Avdelningen för teknik. Är du den vi söker kan vi erbjuda ett varierande arbete i en utmanande komplex IT-miljö. På FRA arbetar vi med unika uppgifter – för Sveriges säkerhet och integritet.

Ditt uppdrag

Som utvecklare hör du till Avdelningen för teknik och arbetar i huvudsak med att utveckla, implementera och utvärdera algoritmer och matematiska modeller för exempelvis kanalavkodning.

Du kommer i nära samarbete med andra utvecklare arbeta med komplexa problemställningar och realisera dem i förvaltningsbar kod. I arbetet har du främst kontakter internt men även externa kan förekomma.

Resor i tjänsten kan förekomma både inrikes och utrikes. På FRA har vi en stark sekretess och det är viktigt att du är bekväm med att hantera det.

Du kan

Vi ser att du har mycket goda matematiska kunskaper och en akademisk examen inom matematik, datavetenskap, teknisk fysik, elektroteknik eller annat angränsande område. Har du forskarutbildning eller har du arbetat inom forskning och utveckling ser vi det som meriterande. Om du har kunskap inom kodningsteori, maskininlärning eller digital signalbehandling är det positivt samt om du har erfarenhet av programmering i C/C++, Python eller Java. Vidare ser vi att du har god förmåga att skriva och dokumentera på svenska och engelska.

Du är

Vi lägger mycket stor vikt vid dina personliga egenskaper och söker dig som har gediget intresse för problemlösning. Som person är du ansvarstagande och har ett positivt förhållningssätt till arbetsuppgifter, medarbetare och uppdragsgivare. För att lyckas i rollen ser vi att du förblir motiverad trots bakslag och arbetar på tills projekt är avslutade eller resultat uppnådda. Du tar självständigt initiativ till aktiviteter för att nå uppsatta mål och kan med din expertis, analytiska förmåga och kreativitet hitta nya sätt att hantera olika problem.

Om FRA

FRA är en civil myndighet under Försvarsdepartementets ansvarsområde med ca 700 anställda. Genom underrättelseverksamheten, där signalspaning bedrivs, ger FRA stöd till regeringens utrikes-, säkerhets- och försvarspolitik på kort och lång sikt. Vi verkar också för ökad informationssäkerhet i samhällsviktig statlig verksamhet.

Som utvecklare hör du till avdelningen för Teknik. Avdelningen har till uppgift att förse FRA med de tekniska system som behövs för verksamheten. Avdelningen utvecklar, anskaffar och driftsätter nya system samt sköter drift och underhåll av befintliga system.

Vi erbjuder intressanta arbetsuppgifter med goda möjligheter till egen utveckling och vi är övertygade om att en blandning av människor med olika bakgrund skapar en dynamisk och kreativ arbetsmiljö – våra olikheter är vår styrka.

Mer information

Arbetsplatsen är belägen i närheten av Drottningholm, ca 10 min med buss från Brommaplan. Svenskt medborgarskap är ett krav då anställning vid FRA innebär placering i säkerhetsklass. Ett krav för att få anställning är godkänd säkerhetsprövning med registerkontroll. Säkerhetsprövningen kommer att genomföras i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen. Vi tillämpar sex månaders provanställning. För mer information är du välkommen att kontakta xx på telefon 08-471 46 00. Fackliga företrädare nås på samma nummer.

Ansökan sker via www.fra.se senast 2017-01-22.

Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanbeder vi oss att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.