Verksamhetsarkitekt

Plats
Stockholm
Annonserat
den 3 januari 2017
Stängs
den 23 januari 2017
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Verksamhetsarkitekt

Vi förstärker nu kompetensen kring verksamhetsarkitektur, modellering och digitalisering för att effektivisera vårt utvecklingsarbete. Till Länsförsäkringar Fondliv söker vi nu en verksamhetsarkitekt till gruppen Digital Kundrelation, avdelning Utveckling.

Om jobbet
I rollen som verksamhetsarkitekt ansvarar du tillsammans med din arkitektkollega för affärsenhetens verksamhetsarkitektur. I uppdraget ingår att ha en mycket aktiv och vägledande roll i avdelning Utvecklings arbete samt att utveckla och förvalta Verksamhetsmodell Liv som beskriver verksamhetsarkitekturen. Rollen är ny på avdelningen och blir en nyckelposition där du samarbetar nära både verksamhet och IT.

Du agerar som kravställare och bollplank i utvecklingsarbetet och säkerställer återanvändning och utveckling av funktioner, processer och informationsflöden. Samtidigt säkrar du att verksamhetens behov uppfylls. Tillsammans med dina kollegor på avdelningen verkar du för en väl fungerande verksamhetsarkitektur som stödjer Länsförsäkringar Fondlivs långsiktiga mål.

I rollen ingår också att ta fram relevanta målbilder och beslutsunderlag för utveckling och prioritering av aktiviteter. Arbetet sker i nära samarbete med övriga inom affärsenheten och med arkitektur på IT.

Vem är du?
Vi söker dig som operativt har arbetat med verksamhetsutveckling med tydliga leveranser. Du har erfarenhet från att utveckla och förvalta gemensamma processer och verksamhetsmodeller i komplexa organisationer, gärna i rollen som verksamhetsarkitekt. Meriterande är också att ha djup erfarenhet av verksamhetsanalys och kravarbete. För att lyckas i rollen krävs att du har eller snabbt kan skapa dig mycket god kunskap om livaffären, dess produkter, processer och flöden och hur de är kopplade till funktioner, applikationer och system. Du har akademisk examen eller motsvarande samt god kunskap i engelska, skriftlig och muntlig.

Vi vill att du utifrån vår medarbetarprofil, har ett eget driv och är duktig på att självständigt leda aktiviteter. Du har förmåga att bygga förtroende hos kollegor både inom och utanför affärsenheten. Vi ser gärna att du identifierar och tar egna initiativ till verksamhetens utveckling utifrån ett helhetsperspektiv. Du är duktig på att förmedla helhetsbilden och ge rådgivande stöd till verksamheten inför beslut om vägval.

Ditt arbetssätt präglas av engagemang, lösningsfokus och öppenhet. Som person är du prestigelös och målinriktad och du trivs med att arbeta i grupp. Du har gärna flera aktiviteter igång samtidigt och är van att arbeta både mot verksamhet, affär och IT.

Om oss
Länsförsäkringar Fondliv är länsförsäkringsgruppens fondförsäkringsbolag som erbjuder pensionssparande och trygghetslösningar främst inom tjänstepension. Vår målsättning är att ta en ledande position på liv- och pensionsmarknaden och vi strävar efter att våra liv- och pensionskunder ska uppleva Länsförsäkringar som begripliga, trygga och nära. Pensions- och livförsäkringsmarknaden står inför stora förändringar, som drivs av nya regelverk samt ökat prisfokus och rörlighet via flytträtt. All vår verksamhet och anpassning till nya förutsättningar vilar vi på en stabil grund i det kundägda och vårt främsta mål är att vi har de nöjdaste kunderna.

Låter det spännande?
Välkommen med din ansökan senast 23 januari som du registrerar i vårt rekryteringssystem.
https://ledigajobb.lansforsakringar.se/psc/hr92ext/EMPLOYEE/HRMS/c/HRS_HRAM.HRS_APP_SCHJOB.GBL?Page=HRS_APP_JBPST&JobOpeningId=203719&PostingSeq=1&FOCUS=Applicant&SiteId=1

Vi svarar gärna på dina frågor

  • Erika Finnman, chef Utveckling Digital Kundrelation, telefon 08-588 426 02
  • Bitte Franzén Molander, facklig representant SACO, telefon 08-588 403 79.
  • Susanne Hirsch, facklig representant FTF, telefon 08- 588 406 35

Länsförsäkringar – en unik arbetsgivare
Länsförsäkringar är inte ett företag, utan flera. Runt om i landet finns 23 självständiga och kundägda länsförsäkringsbolag som tillsammans äger Länsförsäkringar AB med dotterbolag. Välkommen till en bank- och försäkringsgrupp som inte är riktigt som alla andra.

Läs mer om Länsförsäkringar AB med dotterbolag >
http://www.lansforsakringar.se/om-oss/om-lansforsakringsgruppen/lansforsakringar-ab/