Senior FEM-ingenjör sökes till MSC Software Sweden

Rekryterare
MSC Software
Plats
Västra Götalands län
Annonserat
den 3 januari 2017
Stängs
den 1 september 2017
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Vill du arbeta med den senaste tekniken inom simulering och bidra till MSC Softwares fortsatta framgångar? Experis söker en erfaren FEM-ingenjör som vill ingå i MSC Software Sweden tekniska avdelning. MSC Software är en ledande global leverantör av simuleringsprogram. Företaget har funnits sedan 1963 och har sitt ursprung från NASA. MSC Software har listats som ett av de tio ”ursprungliga” mjukvaruföretagen i världen. Företagets produkter och tjänster hjälper deras kunder att spara tid och minska kostnaderna i samband med produktdesign och i tillverkningsprocessen. MSC Softwares produkter gör det möjligt för företag att validera och optimera sina konstruktioner med hjälp av virtuella prototyper. MSC Software arbetar med tusentals företag i hundratals industrier. Företaget levererar simuleringsteknik och tjänster till ett brett spektrum av tillverkare och forskningsanläggningar inom olika branscher såsom flyg, fordon, medicin/biomekanik, järnväg/transporter, konsumentprodukter och elektromekaniska industrier. MSC Software har ca 1300 anställda över hela världen (Europa, USA, Sydamerika och Asien) med huvudkontor i Newport Beach i Kalifornien. Läs mer på www.mscsoftware.com

Sökord: Produktdesign, NASA, FEM, Simulering, Strukturanalys,  Maskinteknik, NASTRAN, MSC Marc, Optimera

Arbetsbeskrivning

Du blir en viktig del av vår tekniska avdelning. I Sverige är MSC Software ett team på 17 personer varav 13 är tekniker. Dina arbetsuppgifter kommer i huvudsak att innebära ett tätt samarbete med företagets kundansvariga där du tillför den tekniska kompetensen kring våra FE-produkter. I dessa arbetsuppgifter ingår bl. a att göra produktdemonstrationer i mötet med kunden men även att utföra konsultuppdrag samt hålla kurser och sköta supportfrågor inom ditt expertisområde.

Vem är du?                                                                                                             

Vi söker dig som har en civilingenjörsutbildning inom maskinteknik alternativt en annan teknisk utbildning kompletterad med lång erfarenhet inom FEM. Vi ser att du har minst 5 års yrkesvana av strukturanalys samt har produktkunskap av MSC.Nastran och MSC.Marc (eller annan icke-linjär FEM programvara).

För att trivas och lyckas i tjänsten ser vi att du är kundorienterad och trivs i en konsultativ roll. Som person inger du förtroende och är en naturlig lagspelare som trivs i en omväxlande och händelserik miljö. Du trivs med att driva flera projekt samtidigt och har en god samarbetsförmåga. Att du som person är analytisk, nyfiken, noggrann och strukturerad är egenskaper som vi värdersätter högt. Då företaget agerar i en internationell miljö är det viktigt att du utöver svenska även behärskar engelska i både tal och skrift.

Vad kan MSC Software erbjuda dig? 

MSC Software erbjuder dig ett utmanande och inspirerande arbete. Du kommer att arbeta i en miljö där du blir en viktig del av teamet, i ett företag där din insats syns och påverkar och du får chans att utvecklas genom spännande projekt. Här erbjuds du ett ansvarsfullt arbete i en omväxlande och dynamisk miljö.

Hur söker jag tjänsten?
I denna rekrytering samarbetar vi med Experis Engineering. Har du frågor är du välkommen att kontakta rekryteringskonsult Thandi Schüler på 0725-06 51 69 alternativt thandi.schuler@se.experis.com 
​Vi tar endast emot ansökningar via www.experis.se. Ansök gärna så fort som möjligt så vi kan se och bedöma din ansökan!

Liknande jobb

Liknande jobb