Projektledare - Digital Program Manager

Plats
Stockholm
Annonserat
den 4 januari 2017
Stängs
den 31 januari 2017
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Volkswagen Group Sverige AB är Sveriges största bilimportör och är ett helägt dotterbolag till Europas största bilproducent Volkswagen AG. Vi marknadsför Volkswagen Personbilar, Skoda, Audi, SEAT, Volkswagen Transportbilar och Porsche – samtliga med starkt fäste på den svenska marknaden. I företagsgruppen ingår även dotterbolagen Din Bil AB och Europeisk Biluthyrning AB.

Volkswagen Group Sverige söker

Projektledare - Digital Program Manager

IT-organisationen på Volkswagen Group Sverige levererar IT-tjänster internt inom företaget såväl externt gentemot återförsäljare över hela Sverige. Just nu behöver vi förstärka med en projektledare, med ansvar att leda och hålla samman aktiviteter inom området Digitalisering.    

Arbetsuppgifter
Du kommer att arbeta med samordning och ledning inom Digitalisering, ett område där det råder en intensiv utveckling. Inte minst beror det på att våra produkter (bilar) blir alltmer digitalt influerade och styrda av ny teknik, men det beror även på att våra kunder ställer allt högre krav på mobila och lättillgängliga IT-tjänster över Internet. Tjänsten innebär att Du som IT-representant deltar i olika projekt, i första hand inom Volkswagen Group Sverige, men det förekommer även projektdeltagande på europeisk nivå inom Volkswagen Group. Du fångar upp behoven och tar därefter ansvar för och samordnar IT-leveransen. Det innebär att du håller ordning på vad, vem och när gentemot dina kollegor inom IT-organisationen.

Den vi söker
Du är resultatorienterad, strukturerad och har ett gediget intresse av ledning och styrning av teamarbete i projektform. Du får gärna ha en teknisk bakgrund, vilket underlättar förståelsen av funktionalitet i olika tekniska sammanhang, som t ex i nya mobila lösningar.

Du bör ha lätt för att samarbeta i team, det känns naturligt för dig att ta initiativ och att leda andra mot ett önskat resultat. Det är nödvändigt med en god kommunikativ förmåga, såväl skriftligt som muntligt. Vi ser gärna att du har högskoleutbildning inom IS/IT, eller har motsvarande kompetens och/eller erfarenhet. Det är ett krav att obehindrat kunna tala och skriva både svenska och engelska.

Ansökan
Vi vill ha din ansökan senast den 2017-01-31 till hr@vwgroup.se, med ”DPM” i ämnesraden på mejlet. Urval och intervjuer kan komma att ske löpande.

Har du ytterligare frågor kring tjänsten är du välkommen att kontakta IT-chef Tony Ericsson på telefon 08-55386505, eller på mejl: tony.ericsson@vwgroup.se.

Facklig kontakt är Birger Birkeldh för Unionen,  tel 08-553 869 69.