Senior Windows Server Administratör

Plats
Stockholm
Annonserat
den 4 januari 2017
Stängs
den 24 januari 2017
Ref:
PSL 2016-161
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Är du vår nästa Senior Windows Server Administratör?

Pensionsmyndigheten ansvarar för den allmänna pensionen och informerar om hela pensionen. Varje år betalar vi ut drygt 300 miljarder kronor till 2,1 miljoner pensionärer, genomför drygt 800 000 fondbyten och skickar ut 7,2 miljoner orange kuvert. Vi är omkring 1 100 medarbetare på 8 orter.

Vi gör pensioner enklare - för att alla ska kunna leva i nuet.

Pensionsmyndigheten är en myndighet som ligger i absolut framkant när det handlar om teknik och utveckling. Vårt mål är att vara Sveriges bästa IT- avdelning, senast år 2020.

Varje dag utvecklar och arbetar vi med innovativa tekniska lösningar för våra miljontals kunder runt om i landet. Som en del av vår IT-avdelning kommer du att verka i en miljö präglad av stort driv och hög ambitionsnivå.
Idag är vi 270 medarbetare fördelade på fyra enheter som samarbetar gränsöverskridande med övriga interna avdelningar och stabsfunktioner. Som Systemadministratör på Drift – och infrastrukturenheten får du arbeta i en föränderlig och modern IT-miljö som kommer många användare till nytta.

Arbetsbeskrivning

I rollen som Senior Windows Serveradministratör är du tekniskt ansvarig för utvecklingen av Windows server plattformen samt ansvarar för att de applikationer/system inom ditt ansvarsområde är korrekt och optimerat konfigurerade samt uppdaterade. Du ansvarar också för att teknisk dokumentation och rutinbeskrivningar för drift- och testmiljöer finns på plats och uppdateras kontinuerligt. Din tekniska expertis och ditt stöd till verksamheten för frågor inom ditt/dina områden är mycket viktiga. Du kommer arbeta tillsammans med våra infrastruktur arkitekter för tillsammans ta fram nya spännande lösningar. Vi ska under 2017 bland annat införa Windows server 2016 med container teknik och söker dig som vill vara med och bygga dessa plattformar. Vi strävar efter att alltid använda moderna versioner av våra programvaror.

Du kommer att ingå i ett kompetent team med där det är högt i tak och där alla hjälps åt för att nå våra mål. Din roll kommer ingå i området som ansvarar och förvaltar Windows Server-plattformen, Active Directory (inkl. AD FS), System Center-familjen och mycket automatisering med hjälp av Windows Powershell.
Din arbetsplats är placerad i ljusa och trevliga lokaler centralt i Hornstull på Södermalm i Stockholm.

Utbildning och erfarenhet

Vi söker dig med gymnasieexamen som lägsta utbildningsnivå, vi ser gärna att dina studier haft IT- inriktning. Har du en kvalificerad yrkesutbildning inom data-och systemvetenskap är det mycket meriterande.
Vi ser att du minst har arbetat 4 år med att administrera, felsöka och underhålla en Windows Server-plattform med 2008 R2 eller senare. Det är viktigt att du är van att arbeta i medelstora eller större verksamhetskritiska produktionsmiljöer efter ITIL-processer och vi vill att du har erfarenhet av att samordna tekniska aktiviteter.

Vi ser att du har praktisk arbetslivserfarenhet inom flertalet av följande områden:
(ska anges i ansökan)
-    Windows Server plattformen (2008 R2 eller senare)
-    Automatisering inom Windows Server plattformen
-    Windows Powershell v3 eller senare
-    Active Directory
-    System Center Operations Manager (SCOM)
-    DHCP, Microsoft DNS

Det är även meriterande om du har praktisk arbetslivserfarenhet inom några av följande områden
(ska anges i ansökan):
-    Failover Clustering (2008 R2/2012/2012 R2)
-    Remote Desktop Services (RDS)
-    System Center Service Manager (SCSM)
-    Active Directory Federation Services (AD FS)
-    Public Key Infrastructure (PKI)
-    System Center Configuration Manager (SCCM)

Egenskaper

Vi söker dig som är drivande, analytisk, prestigelös och har mycket god förmåga att samarbeta med andra. Du trivs med att arbeta i team, värdesätter- och har lätt att hålla dig uppdaterad inom ditt kompetensområde. Du är säkerhetsmedveten och har erfarenhet av att arbeta självständigt, är bekväm med att arbetsleda dig själv i stor utsträckning.

I urvalet kommer vi att lägga stor vikt på dina personliga egenskaper.

Övrigt

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt Säkerhetsskyddslagen (1996:627) kommer att genomföras innan anställning.

För mer information

För mer information om tjänsten kontakta gruppchef Peter Ågren, tel. o10-454 20 30
Fackliga representanter; Won-Kyung Chung, Saco, tel. 010-454 21 41 och Paul Brix, ST, tel. 010-454 25 10

Välkommen med din ansökan!
Ange diarienummer PSL 2016-161 i din ansökan.

Vi har i denna rekrytering tagit ställning till vilka annonseringskanaler som ska användas, varför vi undanber oss alla samtal från säljare

Sista ansökningsdag

2017-01-24