Polismyndigheten

Polismyndigheten söker Erfaren lösningsarkitekt till It-avdelningen

Rekryterare
Plats
Stockholm
Annonserat
den 5 januari 2017
Stängs
den 27 januari 2017
Ref:
C10540/2017
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Beskrivning av arbetsplatsen
Polisens it-avdelning arbetar med stöd till hela polismyndigheten och dess drygt 28 500 medarbetare. It-avdelningen har över 700 anställda som tillsammans sköter utveckling, drift och underhåll av it-stödet till myndighetens alla olika verksamhetsområden. Vi samverkar även i tekniska frågor med andra rättsvårdande myndigheter inom landet samt bidrar aktivt till det rättsvårdande arbetet inom EU.
Utvecklingen består till stora delar av egenutveckling, men där kommersiella lösningar finns ska dessa användas och integreras till ett enhetligt it-stöd. Med fokus på ständiga förbättringar, moderna tekniker och metoder arbetar vi på att öka vår leveransförmåga och förbättra it-stödens verksamhetsnytta

Är det DIG vi letar efter?
Som anställd på it-avdelningen är du delaktig i ett viktigt samhällsuppdrag med många spännande verksamhetsområden där du gör skillnad på riktigt. Vill du bli en av oss som driver polisens it-stöd framåt och därigenom bidrar till att effektivisera den polisiära verksamheten? Vi söker nu en erfaren lösningsarkitekt till enheten Utveckling och applikationsförvaltning (UAF).

Arbetsuppgifter
Som lösningsarkitekt hos oss på sektionen Underrättelsesystem får du bl.a. vara med och ta fram ett nytt underrättelsestöd till polisverksamheten. Vi söker dig som utifrån verksamhetens behov kan identifiera lämpliga it-förmågor och ta fram ett modernt och sammanhängande. Vi står inför ett arbete med att ersätta och komplettera befintliga system med nya lösningar. Det handlar om både egenutveckling och inköpta produkter. Vi ska bl.a. förbättra möjligheten att samla in information, analysera den samt att tillgängliggöra informationen till rätt personer i rätt tid.

Som lösningsarkitekt ska du känna till de riktlinjer, standards, förmågor och tekniker vi arbetar med inom polisen. Du tar fram realiserbara lösningsförslag där befintliga tekniker och förmågor används och föreslår nya där så behövs. Du kommer att ingå i ett nätverk av it-arkitekter inom It-avdelningen och tillhöra en grupp med kravanalytiker, utvecklare och testare där du verkar i din roll. I rollen som lösningsarkitekt medverkar du i livscykelhantering och nyutveckling av de produkter som gruppen ansvarar för.

Kvalifikationer
• examen inom datavetenskap, systemvetenskap eller motsvarande akademisk examen med it-inriktning
• flera års erfarenhet i rollen som lösningsarkitekt

Meriterande
Det är meriterande om du
• har erfarenhet av att arbeta på ett större företag eller myndighet
• certifiering inom it-arkitektur
• erfarenhet av flera olika områden såsom exempelvis java och objektorienterad systemutveckling, Java EE, Maven, Jboss, Angular, MySQL, grafdatabaser, Elasticsearch, hibernate, continuous integration och continuous delivery.
• erfarenhet från flera olika roller såsom exempelvis projektledare, förvaltare, analytiker och utvecklare, gärna senior erfarenhet från ett par av dessa områden

Personliga egenskaper
Vi söker dig som har en god förmåga att beskriva, modellera, visualisera och analysera även komplexa strukturer, skeenden och samband. I rollen ska du kunna lyfta blicken utanför det egna ansvarsområdet. Du säkerställer att organisationen inte bara gör saker rätt – utan även gör rätt saker. Samtidigt som du ser till helheten så räds du inte för att dyka ner i detalj inom den egna rollens område. Det är viktigt att du arbetar strukturerat och har en analytisk förmåga.
Du har ett eget inre driv och är samtidigt en god lagspelare som kan hantera många kontaktytor, inom och utanför organisationen. Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Kontaktpersoner
Margona Åhman Gruppchef 010-56 41 465

Facklig företrädare
Facklig information lämnas av: Kent Svärd, SACO, tfn 010-56 34 21; Sofia Ask, Polisförbundet, tfn 010-563 87 10; Lennart Grönberg, Fackförbundet ST, tfn 070-8540816; Karna Tillheden, SEKO Polisen, tfn 0732-490 422

Övrig information
Vi erbjuder en arbetsplats med många intressanta arbetsuppgifter och yrkesgrupper. Vi bedriver vår verksamhet med det engagemang, den tillgänglighet och den effektivitet som vårt uppdrag kräver. Polismyndigheten arbetar aktivt med jämställdhet och mångfald och strävar efter att skapa en arbetsplats där skiftande erfarenhet och bakgrund tas till vara.
Myndigheten arbetar med ett långsiktigt hälsofrämjande arbete där anställda har tillgång till fina träningslokaler och erbjuds en friskvårdssubvention.

Mer om anställningen
Anställningen är tillsvidare och inleds med sex månaders provanställning. Förtroendearbetstid tillämpas. Arbetsplatsen ligger på Kungsholmen i Stockholm. Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning (med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen) genomförs före anställning. Anställningen kräver svenskt medborgarskap.
Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.
Vid ansökan kommer dina personuppgifter behandlas enligt personuppgiftslagen. Genom din ansökan samtycker du till behandlingen. Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen. Har du skyddad identitet, referenser eller liknande information som du själv bedömer som olämplig att lämna ut, ta kontakt med ansvarig rekryterare.
Ansökan sker via Polisens webbaserade rekryteringsverktyg här eller kopiera och klistrar in nedan länk i en extern webbläsare. Vi undanber oss ansökningar via andra kanaler än denna.

Välkommen med din ansökan!

Sök jobbet

Ansökan sker via Polisens webbaserade rekryteringsverktyg