Lunet rekryterar Systemadministratör

Rekryterare
Plats
Luleå
Annonserat
den 9 januari 2017
Stängs
den 29 januari 2017
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Lunet äger, driftar och bygger ut det fiberoptiska stadsnätet i Luleås alla stadsdelar och tätorter. Bolaget agerar också nätgrossist åt andra bredbandsaktörer samt verkar som tjänstedistributör med mål att erbjuda bredbandstjänster för bekymmersfri digital nytta och nöje. Genom att tillhandahålla ett öppet bredbandsnät för alla tjänsteleverantörer får Lunets kunder en större valfrihet och tillgång till framtidens tjänster redan idag. Lunet levererar sitt bredband och sina nätlösningar till Luleås hushåll, företag, organisationer och Sveriges telekomoperatörer, på en konkurrensutsatt marknad. Vi fäster dessutom betydelse vid begreppet affärsmässig samhällsnytta. Våra kärnvärden är: Valfrihet, Enkelhet, Närhet och Kvalitét. www.lunet.se Experis erbjuder kompetensförsörjning av chefer och specialister - via konsultverksamhet, rekrytering och projektlösningar. Experis finns på ett 30-tal orter i Sverige och i mer än 50 länder världen över.

Arbetsbeskrivning
Som medarbetare i teknikgänget kommer du arbeta i en stor och komplex miljö med Linux och Windows servrar samt i ett av Sveriges större bredbandsnät.

Du kommer arbeta främst med drift, underhåll och förvaltning och design av interna och externa system.

Detta inkluderar att
• Installera, uppgradera och underhålla fysiska servrar, virtuella maskiner
• Assistera verksamheten med integrationsjobb, rapporter och skript
• Hålla kontakt och vara beställare mot externa parter som driver system för Lunets räkning.

Vem är du?
Vi ser att du har en högskoleutbildning inom Data/Systemvetenskap eller motsvarande arbetslivserfarenheter. Du har erfarenhet av att arbeta som systemadministratör med operativsystemen Linux och Windows. Du ska ha goda kunskaper inom SQL - främst MySQL. Vi ser att du har kännedom att skriva och underhålla script i PHP, Perl, Python och bash, för integration och automatisering mellan olika system. Tjänsten kräver att du ska behärska både svenska och engelska i tal och skrift.

Körkort B är ett krav.

Det är meriterande med följande kunskaper;
•Netadmin
•Vmware ESXi
•SAN: EMC Unisphere
•Backup: Veeam, Dataprotector
•Övervakning
•DHCP, Radius, DNS, high-availability/klustring
•Nätverkskunskap, LAN/WAN, switching, routing, multicast, TCP/IP v4 & v6, OSPF, ISIS, MPLS, BGP
•Brandväggar

För att trivas och prestera väl, måste du kunna arbeta både självständigt och i grupp. Du har en vilja att förstå hela systemet för att kunna driva utvecklingen av Lunets system. Du är en person som både ser potential för förbättringar och genomför dessa.

Du inser vikten av säkerhet samt att dokumentation är centralt kring rutiner, processer och system. Att leverera i rätt tid med rätt kvalité är självklart för dig.
Som person är du nyfiken och intresserad av att ständigt lära dig nytt. Den information som du inte har - den informationen hittar du.

Kontaktperson
I denna rekrytering samarbetar Lunet med Experis, Manpower Group. Ansök på experis.se ( JobbID 1092838). För mer information är du välkommen att kontakta rekryteringskonsult Maria Josefsson 070 - 853 44 32.

Urvalsprocessen sker löpande så ansök gärna så snart du kan, dock senast den 29 januari.

Välkommen med din ansökan!