Svenska kraftnät söker en informationssäkerhetssp­ecialist

Plats
Stockholm
Annonserat
den 25 januari 2017
Stängs
den 30 januari 2017
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Vill du bidra till att stärka robustheten i samhällets elförsörjning? Svenska kraftnät rekryterar nu till en spännande roll som informationssäkerhetsspecialist.

En av Svenska kraftnäts uppgifter är att vara sektoransvarig myndighet för säkerhetsskydd inom elförsörjningen. Denna uppgift hanteras av enheten Säkerhet (ST), vilken ansvarar för det interna säkerhetsarbetet inom Svenska kraftnät samt hjälper aktörer inom elsektorn att förebygga och på ett samordnat sätt hantera allvarliga störningar, angrepp och kriser. Enheten består av 8 personer. Din placering blir på Svenska kraftnäts kontor i Sundbyberg.   

Dina arbetsuppgifter
Din roll innebär bl.a. att arbeta med att stödja och utbilda medarbetare i verksamheten såväl som i elföretag i informationssäkerhetsfrågor. Du kommer att ansvara för förvaltning och vidareutveckling av styrdokument och processerna för styrning av informationssäkerhetsarbetet (ISO 27000-serien) samt införande (utbildning av medarbetare) vid Svenska kraftnät.

I din roll ingår även omvärldsbevakning och sammanställning av resultatet i återkommande interna och externa rapporter till Svenska kraftnät och företag som bedriver elverksamhet. I uppdraget ingår samverkan med andra myndigheter och elföretag samt våra entreprenörer.

Din bakgrund
Vi söker dig som har relevant akademisk utbildning inom ämnesområden som data- och systemvetenskap eller motsvarande arbetslivserfarenhet. Du har minst fyra års erfarenhet av arbete med IT- och informationssäkerhetsfrågor inom större organisationer, helst inom offentlig förvaltning och företrädesvis inom det statliga området.

Du har erfarenhet av att arbeta fram styrdokument och att utbilda inom informationssäkerhetsområdet. Du har även god förmåga att uttrycka dig väl på svenska och engelska i såväl tal som skrift. Du har vana att inhämta, bearbeta, analysera och rapportera uppgifter inom IT- och informationssäkerhetsområdet genom omvärldsbevakning och incidentuppföljning.

Meriterande är erfarenhet av att ha arbetat i en samordnande funktion och har vana av att dokumentera och ta fram strategier och styrdokument och erfarenhet av arbete inom elsektorn ses som meriterande. Det är en fördel om du har någon/några av följande certifieringar: CISSP, CISA, CISM, CRISC.

Dina personliga egenskaper
Vi letar efter dig som trivs i en samordnande roll där du även ansvarar för underhåll och vidareutveckling av ledningssystemet för informationssäkerhet. En förutsättning för att lyckas i rollen är att du har förmågan att kombinera hög integritet med att vara en god lagspelare som drivs av att skapa och behålla goda relationer både internt och externt.

Vidare är du är analytisk och strukturerad i ditt arbetssätt. Du är utåtriktad och tar gärna egna initiativ. Du trivs med att arbeta såväl självständigt som i grupp och har ett arbetssätt som genomsyras av att du är prestiglös, resultatinriktad och lösningsfokuserad. I den här rekryteringen lägger vi stor vikt vid personliga egenskaper.

Svenska kraftnät arbetar med kompetensbaserad rekrytering vars syfte är att se till varje persons kompetens och därmed främja mångfald och motverka diskriminering. Eftersom vi arbetar med viktig infrastruktur i samhället så är våra tjänster säkerhetsklassade och svenskt medborgarskap är därför ett krav.

Vill du veta mer är du välkommen att kontakta t.f. enhetschef Alireza Hafezi, tfn 010-475 81 16 eller rekryteringsspecialist Josefine Elinder, tfn 010-475 86 38. Fackliga företrädare är Stefan Ekberg (ST), tfn 010-475 82 91 och Erik Böhlmark (SACO), tfn 010-475 86 14. Du når oss också via e-post fornamn.efternamn@svk.se

Välkommen med din ansökan senast den 30 januari 2017. Intervjuer sker löpande så skicka gärna in din ansökan så snart som möjligt.