IT Service Specialist Datacenter & Network

Rekryterare
Plats
Stockholm
Annonserat
den 19 januari 2017
Stängs
den 5 februari 2017
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

BillerudKorsnäs är ledande inom förnybart förpackningsmaterial. Vi har en informell, förbättringsinriktad företagskultur som uppmuntrar individen till att tänka nytt, samarbeta, ta ansvar och skapa värde både internt och externt gentemot kunder och partners. För oss är mångfald och inkludering viktigt för att lyfta våra medarbetares olika idéer och erfarenheter. Det ger oss nya perspektiv och utmanar vårt tankesätt. BillerudKorsnäs är ett internationellt företag med stark lokal förankring som utvecklas och växer – vill du växa med oss och utmana konventionella förpackningar för en hållbar framtid?

BillerudKorsnäs söker:

IT Service Specialist Datacenter & Network

Vi söker nu en engagerad och driven IT Service Specialist Datacenter & Network med inriktning mot Monitorering och Automatisering till vår IT-organisation med placering på någon av våra enheter i Sverige.

BillerudKorsnäs koncerngemensamma IT organisation ansvarar för att aktivt leverera och möjliggöra IT tjänster, system och processer för att vinna, serva, och behålla affärspartners och kunder. Vi är en IT-avdelning som består av ca 80 medarbetare varav nästan hälften arbetar med IT-operativa frågor. Vår infrastruktur finns över hela världen med ett antal datacenter på våra större arbetsplatser, bl.a. har vi etablerat ett centralt datacenter i Gävle där merparten av BillerudKorsnäs system hanteras.

Om tjänsten 
Som IT Service Specialist Datacenter & Network kommer du främst att arbeta med drift, förvaltning, utveckling, optimering och prestandahantering av BillerudKorsnäs monitoreringslösningar och driva en proaktiv automatiserad IT-drift (tex automatiska felåtgärder via monitoreringsverktyg, automatiserade IT-leveranser, KPI mm). I arbetet ingår omvärldsbevakning, design, leda/ingå i projekt, vara behjälplig kring avtal och licenser, installation, planera underhåll, dokumentation mm.

Du kommer ingå i ett team som består av 15 medarbetare placerade på 6 olika orter där var och en ansvarar för olika områden. Du kommer att rapportera till IT Manager Datacenter & Network.

Beredskap ingår i tjänsten och en del förskjuten arbetstid förekommer. Arbetet förutsätter även en del resor.

Kvalifikationer

Vi söker dig med högskoleutbildning inom IT-området med fokus på drift och infrastruktur och/eller motsvarande dokumenterad utbildning/kompetens. Vi ser även att du gärna har minst 5 års erfarenhet och kompetens av liknande arbete.

Vidare ser vi följande erfarenhet och kunskap som meriterande:

  • att designa och integrera större monitoreringslösningar (i vårat fall Orion från Solarwinds)
  • automatisering av IT-drift
  • Powershell grundläggande kunskaper om infrastruktur generellt
  • tjänstebaserad IT-leverans och tjänstekataloger (ITIL)

Körkortsbehörighet B samt goda kunskaper i svenska och engelska (både tal och skrift) är ett krav.

Personliga egenskaper

Arbetet som IT Service Specialist hos oss förutsätter att du besitter en god förmåga att självständigt driva aktiviteter samtidigt som du trivs att arbeta och samverka i team. I rollen kommer du att ha mycket kontakt med både interna och externa kontakter, vilket gör det viktigt att du har en god förmåga att kommunicera, knyta kontakter, sammarbeta med andra människor. För att vara framgångsrik i rollen krävs att du är ansvarsfull, strukturerad, och duktig på att motivera och utveckla dina idéer. 

Hos oss kommer du att trivas och utvecklas om du delar vår värdegrund: tänka nytt, samarbeta, ta ansvar och skapa värde.

Kontakt

Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta: Torkel Larsson, IT Manager Datacenter & Network på 070-795 11 22 eller torkel.larsson@billerudkorsnas.com

Välkommen med din ansökan senast under den 5 februari!