Scania IT

Sales IT söker agil gruppchef

Rekryterare
Plats
Södertälje
Annonserat
den 3 februari 2017
Stängs
den 20 februari 2017
Kategori
Övriga it-jobb
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid
Sektionen Prospecting and Quotation inom Sales IT tillhandahåller de system som säljaren använder i sitt arbete. Våra system används över hela världen på över 70 marknader med väldigt olika förutsättningar.

Scania genomgår just nu en omställning från tillverkare av tunga fordon till att bli en tillhandahållare av transportlösningar. IT är en av de avgörande delarna i den här omställningen.

Vi är också mitt inne i en spännande förändringsresa till en agil organisation. Vi arbetar med självorganiserande fasta scrumteam, ständiga förbättringar, ansvarskänsla för det vi levererar och att arbeta nära och med förståelse för den verksamhet vi stöttar.

Vad innebär arbetet som agil gruppchef inom Sales IT
Du arbetar nära den verksamhet du stöttar och har stor förståelse för hur den fungerar och de behov den har. Du känner stort ansvar för att leverera. Du leder 2-3 agila utvecklingsteam. En av de viktigaste arbetsuppgifterna är att undanröja saker som hindrar dina team i sitt arbete.
 
Vi skapar ett arbetsklimat som är kreativt och innovativt. Vi är inne i en fas med många rekryteringar av medarbetare och du kommer söka nya spännande individer med en T-formad kompetensprofil som passar in i din grupp.
 
Vem söker vi
Vi söker dig som naturligt uppfattas som en ledare. Du har mycket mod och vågar prova nya saker. Du uppfattar förändring som en naturlig del av arbetet. Du har lätt att balansera olika intressen mot varandra, som till exempel långsiktig kompetensförsörjning, kortsiktiga leveransmål och medarbetarnas situation.
 
Du deltar i sektionens ledningsgrupps arbete och tycker det är viktigt att den fungerar som ett sammansvetsat team. Du har mycket energi att använda i vår förändringsresa.Du tycker det är viktigt att utveckla människor och ge dem förutsättningar att växa.
 
Du ställer dig bakom det agila manifestet och är beredd att verka för en kultur i linje med det.
 
Du har troligen en universitetsexamen. Du ser kreativitet som ett naturligt arbetsredskap. Du vill göra skillnad.
 
Vi erbjuder
Som anställd på Scania erbjuder vi förutom karriär- och utvecklingsmöjligheter andra förmåner som exempelvis personalbil, resultatbonus, tjänstepension, flexibel arbetstid, lunch till reducerat pris och mycket mer. Bor du i Stockholm erbjuder vi direktbuss mellan Stockholm och Södertälje med Scania Jobexpress.

För mer information
Kontakta Erik Hultgren (tf. sektionschef), 08-553 700 13, eller Maria Nordström (HR Business Partner), 08-553 503 50.
 
Ansökan
Din ansökan innehåller CV och ett personligt brev där du berättar vad som är viktigt för dig och vad du brinner för.
Vi intervjuar löpande under ansökningsperioden.

Om du har problem att registrera din ansökan så kan du skicka din ansökan till kandidatbokning@scania.com
Ange Scanias Jobb Id och annonsrubrik i ämnesraden. Bifoga ditt CV, personligt brev samt relevanta kopior. Vi behöver också ditt fullständiga namn, personnummer, adress, e-post och mobilnummer för att göra din ansökan komplett.