Scania IT

Lösningsarkitekt till HR IT

Rekryterare
Plats
Södertälje
Annonserat
den 16 januari 2017
Stängs
den 16 februari 2017
Kategori
Övriga it-jobb
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid
Scania genomgår just nu en spännande omvandling från att vara en traditionell lastbilstillverkare till att bli en tjänsteleverantör av kompletta transportlösningar. IT och samverkan med omvärlden är en avgörande del i denna transformation. Vi bygger vår organisation baserad på självorganiserande agila team, ständiga förbättringar och ansvarskänsla för det vi levererar tillsammans och nära den verksamhet vi stöttar.

Sektionen Finans & HR IT arbetar med att leverera lösningar till Scanias finans och HR avdelningarna,
där gruppen HR IT arbetar mot Scanias HR avdelning. På HR IT är vi idag 11 medarbetare som tillsammans täcker hela livscykeln, från behov, utvecklingsprojekt till löpande vidareutveckling och förvaltning. Vi söker nu ytterligare en medlem till vårt HR IT team.

Dina arbetsuppgifter
Du kommer huvudsakligen att ansvara för att analysera informationsbehov och informationskällor med syfte att ta fram krav och lösningsförslag för att bygga strategiska lösningar inom HR området.

Rollen innebär bl.a. att se till så att vi återanvänder funktionalitet samt att säkerställa att de företags-övergripande arkitekturprinciperna och riktlinjer kring standarder följs i den tekniska arkitekturen. Tillsammans med andra arkitekter ansvara för säkerställandet av att lösningen lever vidare under en lång tid.

Din profil
Vi tror att du har:
  • god förmåga att visualisera och ta fram hållbara tekniska lösningar
  • övergripande kunskap kring framtagning av arkitektur
  • förmåga att se helheten, förslå samt göra bedömningar av olika lösningsalternativ
  • tidigare erfarenhet från kravinsamling, utveckling och en djup och bred kunskap inom IT
  • praktisk tillämpning av agila metoder och arbetssätt
  • tidigare erfarenhet av arbete inom HR området
Att arbeta i team, men även självständigt när så krävs är naturligt för dig. Du är strukturerad, självgående, vågar ta egna beslut och har en stark servicekänsla. Du är en god kommunikatör som gillar att vara social med din omgivning.
 
Vi vill att du har högskoleutbildning inom IT eller motsvarande erfarenhet förvärvad genom arbetslivserfarenhet. Förmåga att uttrycka dig väl i både tal och skrift på såväl svenska som på engelska.

Vi erbjuder
Som anställd på Scania erbjuder vi förutom karriär- och utvecklingsmöjligheter andra förmåner som exempelvis personalbil, resultatbonus, tjänstepension, flexibel arbetstid, lunch till reducerat pris och mycket mer. Bor du i Stockholm erbjuder vi direktbuss mellan Stockholm och Södertälje med Scania Jobexpress.

Ytterligare information
Kontakta gärna Linda Sandberg (Gruppchef HR IT), 08-553 704 52 eller Sandra Rosengren (Rekryteringscenter), 08-553 708 59.

Ansökan
Din ansökan ska innehålla CV och personligt brev. Urval och ev. intervju kan komma att ske löpande under ansökningstiden. 
 
Om du har problem med att fullfölja din ansökan, kan du skicka din ansökan till kandidatbokning@scania.com. Ange Jobbid och annonsrubriken i ämnesraden. Bifoga ditt CV och personligt brev. Vi behöver också ditt fullständiga namn, personnummer, adress, e-post och mobilnummer för att kunna göra din ansökan komplett.