Leveransområdeschef Security & Safety till Swedavia IT

Rekryterare
Plats
Stockholm-Arlanda
Annonserat
den 21 februari 2017
Stängs
den 28 februari 2017
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Swedavia IT består av dryga 70 medarbetare, med huvudansvar för all IT på Swedavia, där en mycket stor del av den tekniska miljön är outsourcad. Leveransområdeschefen bidrar till att bygga morgondagens digitaliserade flygplats och medverkar i den verksamhetsutveckling som sker med hjälp av IT för att realisera Swedavias affärsmål.

Leveransområde Security & Safety ansvarar för drift, förvaltning och utveckling av Swedavias Security & Safety program. Leveransområde Safety & Security ingår i organisationen IT Leverans.


Dina arbetsuppgifter

Som leveransområdeschef leder du ett team av leverans- och serviceledare samt ansvarar för Swedavias program gällande Security & Safety, förvaltning, drift och utveckling. Du har ett operativt ansvar för leveranser samt är ansvarig för beställningar och samarbete med externa leverantörer. Arbetsuppgifterna inbegriper ett övergripande budgetansvar, coachning av dina medarbetare, styra och leda leverantörer samt utveckla strategier och övriga relationer. I ditt arbete kommer du att ha kontakt med andra leveransområdeschefer inom IT, företagets olika affärsområden, externa kunder och leverantörer.


Din profil

För att lyckas i rollen som leveransområdeschef behöver du ha flerårig erfarenhet av arbete med området säkerhet i ledarpositioner. Du är van vid komplexa miljöer och har en förmåga att se helheten och samverkan av flera plattformar. I övrigt omfattar positionen sedvanliga chefsarbetsuppgifter såsom personal- och ekonomiansvar.

Tjänsten kräver mycket goda erfarenheter av affärsutveckling och relationsbyggande med stor förståelse för verksamhetsdriven IT samt goda budget- och ekonomikunskaper. Viktigt för att lyckas i rollen är att du har förmåga att tänka strategiskt, har ett brett perspektiv på olika frågor samtidigt som du är självgående och arbetar aktivt med att förbättra processer för en effektivare verksamhet.

Samarbetsförmåga och att vara serviceinriktad med intresse att hjälpa andra är viktiga egenskaper för att nå framgång hos oss. Du är proaktiv och initierar nytänkande som kan omsättas i praktiken och leda till resultat. Flera års erfarenhet av kunddialog, kunduppföljning och resurssäkring samt erfarenhet av att leverera supportfunktioner ser vi som viktiga.

Som person är du konsultativ och lösningsorienterad. Du är positiv och energisk. Du har en helhetssyn och är en mycket god förhandlare.


Vi erbjuder

Vi kan erbjuda en betydelsefull och utvecklande tjänst på en enhet som genomsyras av hög professionalism, öppet arbetsklimat och starkt affärsfokus.

Är du trött på att sitta i köer? Till Arlanda tar du dig på 20 minuter från Stockholms City med kollektiva transportmedel. Swedavia subventionerar även resor med kollektiva transportmedel för medarbetare stationerade på Stockholm Arlanda Airport.

På våra flygplatser möter vi hela världen, varje dag. Det är en unik arbetsplats med flygpuls och atmosfär. Vi ser att olikheter och mångfald berikar, det är en förutsättning för vår framtida utveckling som hållbart företag. På www.swedavia.se/jobb kan du läsa mer om hur det är att jobba hos oss.


Anställning och kontakt

Säkerhet har hög prioritet för oss på Swedavia. Vi genomför därför en säkerhetsprövning innan beslut om anställning. Mer information om vad säkerhetsprövning innebär hittar du på www.sakerhetspolisen.se/sakerhetsskydd/sakerhetsprovning.html

Tjänsten är tillsvidare med placeringsort Stockholm-Arlanda. Har du frågor om tjänsten vänligen kontakta Henning Nordenquist, Rekryteringskonsult Koncern IT, telefon 010-109 06 78, e-post henning.nordenquist@swedavia.se alternativt Jonas Ytterström, Chef IT Leverans, telefon 010-109 05 39, e-post jonas.ytterstrom@swedavia.se.

Välkommen med din ansökan så snart som möjligt, då urval och intervjuer sker löpande, dock senast 28 februari 2017