Nätverksarkitekt till Swedavia IT

Rekryterare
Plats
Stockholm-Arlanda
Annonserat
den 21 februari 2017
Stängs
den 28 februari 2017
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Swedavia IT består av ca 70 medarbetare, med huvudansvar för alla IT-leveranser, där en mycket stor del av den tekniska miljön är outsourcad. IT Leverans håller samman alla IT-leveranser och ansvarar för en stabil IT-drift, de externa leverantörsavtalen, IT-utvecklingsresurser samt verkar för en ökad användning av IT. Inom avdelningen drivs flera förändringsprogram med målsättningen att ge verksamheten det stöd de behöver ur ett IT-perspektiv. Programmen består av flertalet delprojekt som alla inom olika områden leder till effektiviseringar och förbättringar i interna processer och ökar möjligheterna att skapa verksamhetsnytta.

Leveransområde Telecom ansvarar för drift, förvaltning och utveckling av Swedavias nätverksplattformar som består av WAN, LAN, WLAN samt UC. Teamet ansvarar för att verksamhetens telekombeställningar levereras med hög kvalitet och efter Swedavias policys och upphandlingsregler. Leveransområde Telecom ingår i organisationen IT leverans.


Dina arbetsuppgifter

Som nätverksarkitekt hos oss kommer du att få ett övergripande ansvar för strukturen och arkitekturen i vårt datanätverk. Det ställer stora krav på din tekniska kompetens men erbjuder också stor frihet att tillsammans med plattformsägare och leveransledare att utveckla ett nät för framtiden.

I rollen ingår många kontaktytor, både externt och internt. Vi har ett tätt samarbete med våra leverantörer och du kommer ha en viktig roll i upphandlingar, långsiktig roadmap och kravställning på ny utrustning.

Vi vill att du tar en stor del i att utforma och dokumentera riktlinjer, krav och framtagande av arkitekturprinciper för alla delar av nätverksplattformarna enligt fastställda standards, samt svara för att nätverksarkitektur följer fastställd IT-arkitekturs principer och planer. Det handlar om fysisk och logiskt nätverksstruktur samt säkerhetsaspekter som t ex segmentering.

Du ingår även i arkitekturforum hos Swedavia IT.


Din profil

Eftersom du kommer vara en viktig del i vårt arbete med att genomföra de större förändringar som pågår inom Swedavia IT är det av stor betydelse att du är en person som brinner för förändringsarbete och har ett genuint intresse för IT och tjänsteförvaltning. Vi ser gärna att du tidigare har jobbat med design av större företagsnätverk där drift och förvaltning av telekomplattformarna är outsourcade, samt att du har varit kravställande i upphandlingar och projekt.

Du har erfarenhet av komplexa nätverksmiljöer eftersom de utmaningar som vi ställs inför med denna typ av verksamhet har verksamhetskritiska system och 24/7-verksamhet.

Som person behöver du vara kommunikativ och social då du kommer att ha kontakt med olika avdelningar. Du är strukturerad, noggrann och ordningsam och van att arbeta självständigt, vara bekväm med att ta beslut och vara initiativrik när det kommer till att hitta lösningar.

Du har djup och bred teknisk kunskap om nätverk, erfarenhet från att arbeta strategiskt med nätdesign är ett krav. Även erfarenhet av komplexa och tjänstetunga nätlösningar är ett krav samt CCIE certifiering eller motsvarande är önskvärt.


Vi erbjuder

Vi kan erbjuda en betydelsefull och utvecklande tjänst på en enhet som genomsyras av hög professionalism, öppet arbetsklimat och starkt affärsfokus.

Är du trött på att sitta i köer? Till Arlanda tar du dig på 20 minuter från Stockholms City med kollektiva transportmedel. Swedavia subventionerar även resor med kollektiva transportmedel för medarbetare stationerade på Stockholm Arlanda Airport.

På våra flygplatser möter vi hela världen, varje dag. Det är en unik arbetsplats med flygpuls och atmosfär. Vi ser att olikheter och mångfald berikar, det är en förutsättning för vår framtida utveckling som hållbart företag. På www.swedavia.se/jobb kan du läsa mer om hur det är att jobba hos oss.


Anställning och kontakt

Säkerhet har hög prioritet för oss på Swedavia. Vi genomför därför en säkerhetsprövning innan beslut om anställning. Mer information om vad säkerhetsprövning innebär hittar du på www.sakerhetspolisen.se/sakerhetsskydd/sakerhetsprovning.html

Tjänsten är tillsvidare med placeringsort Stockholm-Arlanda. Har du frågor om tjänsten vänligen kontakta Henning Nordenquist, Rekryteringskonsult Koncern IT, telefon 010-109 06 78, e-post henning.nordenquist@swedavia.se.

Välkommen med din ansökan så snart som möjligt, då urval och intervjuer sker löpande, dock senast 28 februari 2017