IT Business Relationship Manager till Swedavia

Rekryterare
Plats
Stockholm-Arlanda
Annonserat
den 22 februari 2017
Stängs
den 28 februari 2017
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Utifrån visionen ”Tillsammans för vi världen närmare” satsar Swedavia på utveckling och digitalisering och kommer under några år att tredubbla investeringstakten. Allt för att skapa attraktiva flygplatser för flygbolag, resenärer, hyresgäster och andra aktörer på Swedavias flygplatser. Som Business Relationship Manager är du en högst värdefull medarbetare som identifierar och driver igenom utvecklingsmöjligheter för att vinna konkurrenskraftiga fördelar med hjälp av IT.

Swedavia IT består av ca 75 medarbetare. Enheten IT Utveckling och förvaltning arbetar med Demand Management, IT Project Portfolio Management samt IT Application Portfolio Management och är den strategiska IT-partnern till Swedavias affärsverksamhet.  


Dina arbetsuppgifter

Swedavia står inför utmanande och spännande förändringar. Denna roll som Business Relationship Manager fokuserar på att utveckla den kommersiella-, fastighets-, och flygaffären med hjälp av IT för att möta dagens och morgondagens utveckling och affärsmål. Fokus ligger på innovations- och digitaliseringsresan.  

Din roll blir bland annat att bygga det strategiska partnerskapet mellan IT och affärsverksamheten. Du inspirerar, influerar och skapar trovärdighet för att till fullo likställa ITs strategi med affärsstrategin inom ditt ansvarsområde.

Proaktivt identifierar du möjligheter för att vinna konkurrenskraftiga fördelar med hjälp av IT och ansvarar för och arbeta med roadmapen för utvecklingen med hjälp av IT inom ditt ansvarsområde. Du planera, prioriterar, initierar, styr och följer upp utvecklingsarbetet enligt de processer och ramverk som Swedavia förhåller sig till.


Din profil

Vi söker dig som har ett genuint intresse för utveckling, innovation, digitalisering och de senaste trenderna och utvecklingen inom IT.   

Du är kommunikativ, pedagogisk, har en god samarbetsförmåga och har lätt för att bygga relationer. Du är målinriktad och driver arbete framåt på ett sätt som engagerar och lockar det bästa ur varje individ i kreativa processer. Du rör dig naturligt mellan strategiska och operativa arbetsuppgifter, delar gärna av dig av dina kunskaper och erfarenheter och bidrar gärna praktiskt.  

Du har djup erfarenhet av att leda förändringsprojekt med inslag av IT, förändringsledning, projektledning, portföljstyrning och processutveckling. Du har en bakgrund inom IT och erfarenhet av försäljning och marknadsföring, gärna på strategisk nivå.


Vi erbjuder

Vi kan erbjuda en betydelsefull och utvecklande tjänst på en enhet som genomsyras av hög professionalism, öppet arbetsklimat och starkt affärsfokus.

Är du trött på att sitta i köer? Till Arlanda tar du dig på 20 minuter från Stockholms City med kollektiva transportmedel. Swedavia subventionerar även resor med kollektiva transportmedel för medarbetare stationerade på Stockholm Arlanda Airport.

På våra flygplatser möter vi hela världen, varje dag. Det är en unik arbetsplats med flygpuls och atmosfär. Vi ser att olikheter och mångfald berikar, det är en förutsättning för vår framtida utveckling som hållbart företag. På www.swedavia.se/jobb kan du läsa mer om hur det är att jobba hos oss.


Anställning och kontakt

Säkerhet har hög prioritet för oss på Swedavia. Vi genomför därför en säkerhetsprövning innan beslut om anställning. Mer information om vad säkerhetsprövning innebär hittar du på www.sakerhetspolisen.se/sakerhetsskydd/sakerhetsprovning.html

Tjänsten är tillsvidare med placeringsort Stockholm-Arlanda. Har du frågor om tjänsten vänligen kontakta Henning Nordenquist, Rekryteringskonsult Koncern IT, telefon 010-109 06 78, e-post henning.nordenquist@swedavia.se.


Välkommen med din ansökan så snart som möjligt, då urval och intervjuer sker löpande, dock senast 28 februari 2017