IT Portfolio Manager till Swedavia

Rekryterare
Plats
Stockholm-Arlanda
Annonserat
den 22 februari 2017
Stängs
den 28 februari 2017
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Utifrån visionen ”Tillsammans för vi världen närmare” satsar Swedavia på utveckling och digitalisering och kommer under några år att tredubbla investeringstakten. Allt för att skapa attraktiva flygplatser för flygbolag, resenärer, hyresgäster och andra aktörer på Swedavias flygplatser. Swedavia står inför utmanande och spännande förändringar.

Swedavia IT består av ca 70 medarbetare. Enheten IT Utveckling och förvaltning arbetar med Demand Management, IT Portfolio Management och är den strategiska IT-partnern till Swedavias affärsverksamhet.

Som IT Portfolio Manager har du en nyckelroll i Swedavias IT-relaterade utveckling. Du håller ihop hela portföljen bestående av verksamhetsutveckling med hjälp av IT, utvecklingen av Swedavias plattformar och applikationer för att säkerställa framdrift, kvalitet och att fokus ligger på de initiativ som ger mest värde för Swedavia, företagets kunder och samarbetspartners.


Dina arbetsuppgifter

Som IT Portfolio Manager håller du ihop och hanterar alla projekt på Swedavia inom ITs projekt- och applikationsportfölj samt även projekt innehållande IT som ligger i Swedavias övriga projektportföljer.    

Din roll blir bland annat att säkerställa en IT-portfölj som innehåller en optimal mix av IT-utveckling såsom innovation, digitalisering, strategiska mål, bibehållen kapacitet mm. Du identifierar och hanterar även de projekt som innehåller IT, men som ligger i Swedavias övriga projektportföljer.

Du bygger det strategiska partnerskapet mellan IT och affärsverksamheten för att säkerställa att IT-portföljen och utvecklingen med hjälp av IT skapar största möjliga värde och konkurrensfördelar för Swedavia. Du identifierar proaktivt områden för utveckling och påverkar organisationen och beslutsfattare för att ta beslut om vilka projekt som ska drivas.

Du ansvara för prioriteringen inom IT-portföljen så rätt projekt genomförs vid rätt tidpunkt och ansvarar även för resursplanering av IT-resurser i projekt. Du följer upp och rapportera framdrift, risker och effekter i portföljen. Du tar beslut om och genomföra nödvändiga aktiviteter för att säkerställa framdrift, minimera risker och säkerställa estimerade effekter i portföljen.


Din profil

Vi söker dig som har ett genuint intresse för utveckling och affärsvärde. Du är kommunikativ, pedagogisk och har en god samarbetsförmåga som gör det lätt för dig att bygga relationer. Du är målinriktad och driver arbete framåt på ett sätt som engagerar och lockar det bästa ur varje individ i kreativa processer.  

Du rör dig naturligt mellan strategiska och operativa arbetsuppgifter, delar gärna av dig av dina kunskaper och erfarenheter och bidrar gärna praktiskt. Du har en bakgrund inom IT och en lång erfarenhet av att arbeta med projekt, program, portfölj och förändringsledning.


Vi erbjuder

Vi kan erbjuda en betydelsefull och utvecklande tjänst på en enhet som genomsyras av hög professionalism, öppet arbetsklimat och starkt affärsfokus.

Är du trött på att sitta i köer? Till Arlanda tar du dig på 20 minuter från Stockholms City med kollektiva transportmedel. Swedavia subventionerar även resor med kollektiva transportmedel för medarbetare stationerade på Stockholm Arlanda Airport.

På våra flygplatser möter vi hela världen, varje dag. Det är en unik arbetsplats med flygpuls och atmosfär. Vi ser att olikheter och mångfald berikar, det är en förutsättning för vår framtida utveckling som hållbart företag. På www.swedavia.se/jobb kan du läsa mer om hur det är att jobba hos oss.


Anställning och kontakt

Säkerhet har hög prioritet för oss på Swedavia. Vi genomför därför en säkerhetsprövning innan beslut om anställning. Mer information om vad säkerhetsprövning innebär hittar du på www.sakerhetspolisen.se/sakerhetsskydd/sakerhetsprovning.html

Tjänsten är tillsvidare med placeringsort Stockholm-Arlanda. Har du frågor om tjänsten vänligen kontakta Henning Nordenquist, Rekryteringskonsult Koncern IT, telefon 010-109 06 78, e-post henning.nordenquist@swedavia.se.


Välkommen med din ansökan så snart som möjligt, då urval och intervjuer sker löpande, dock senast 28 februari 2017